A. Paulauskas atsisakė kandidatuoti į prezidento postą | Diena.lt

A. PAULAUSKAS ATSISAKĖ KANDIDATUOTI Į PREZIDENTO POSTĄ

  • 14

Partijos „Laisvės ir teisingumas“ laikinasis pirmininkas Artūras Paulauskas trečiadienį pranešė neketinantis kandidatuoti į prezidentus šių metų gegužę vyksiančiuose rinkimuose ir siūlys partijai remti advokatą Igną Vėgėlę.

„Esu labai dėkingas partijos bičiuliams už pasitikėjimą, tačiau po ilgų svarstymų apsisprendžiau prezidento rinkimuose nedalyvauti“ – partijos pranešime cituojamas A. Paulauskas.

A. Paulausko kandidatūrą pernai lapkritį buvo pasiūliusi partijos valdyba, šis žadėjo galutinai dėl dalyvavimo rinkimuose apsispręsti iki partijos suvažiavimo, jis vyks šeštadienį.

Suvažiavime taip pat bus renkamas partijos pirmininkas, tvirtinami rinkimų programos metmenys, bus apsispręsta dėl paramos I. Vėgėlei.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks šių metų gegužės 12 dieną.

Rinkimuose antros kadencijos sieks dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pasirinko kelti premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūrą, rinkimuose ketina dalyvauti ir advokatas I. Vėgėlė. Jie visuomenės apklausose įvardijami kaip populiariausi kandidatai.

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ –  buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą.

Laisvės partija kelia buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Kad sieks prezidento posto pranešė ir naujai susikūrusios partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas, parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose pranešė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, medikas Eduardas Vaitkus, Zenonas Andrulėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Matyt

Banditai iš obščiako nedavė

Gerai

kad susiprato, ir iš kelio pasitraukė.

> aha

Gal jau užteks pasipūtusių komunistų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS