A. Paulauskas tikisi, kad bus vertinamos kriminalinių procesų energetikoje pasekmės | Diena.lt

A. PAULAUSKAS TIKISI, KAD BUS VERTINAMOS KRIMINALINIŲ PROCESŲ ENERGETIKOJE PASEKMĖS

Generalinė prokuratūra informavo partijos „Laisvė ir Teisingumas“ vadovybę, kad užregistravo partijos pirmininko Artūro Paulausko pareiškimą dėl viešojo intereso gynimo energetikos sektoriuje bei galimo Energetikos ministro Dainiaus Kreivio piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Kilus skandalui dėl Lietuvos jūrinio vėjo parko konkurso eigos, partijos „Laisvės ir Teisingumas“ vadovybė kreipėsi į LR Prezidentą Gitaną Nausėdą, Generalinę prokurorę Nidą Grunskienę, Valstybės kontrolierių Mindaugą Macijauską, prašydama ištirti ir įvertinti žiniasklaidoje paskelbtus faktus.

Partijos kreipimesi pabrėžiama, kad tai, jog tokios valstybinės svarbos konkurse nedalyvavo nė viena pasaulinio masto bendrovė, verčia abejoti šios Vyriausybės deklaruojamu noru pritraukti užsienio kapitalo investuotojus. Taip surengtas konkursas kompromituoja mūsų valstybę ir kuria nepatikimos, nepotizmo persmelktos šalies įvaizdį.

Pasak A. Paulausko, nerimą kelia ir tai, kad Lietuvos energetikos rinkos dalyviai vengia viešai komentuoti šį skandalingą įvykį ir prisipažįsta, kad baiminasi sulaukti valdžios atkirčio. „Tai dar vienas įrodymas, kad mūsų valstybėje įsivyravo baimės atmosfera ir valdžios nebaudžiamumas. Tai kelia tiesioginę grėsmę šalies demokratijai“, – sako partijos pirmininkas.

Generalinei prokuratūrai pateiktame pareiškime prašoma įvertinti ir tą faktą, kad Energetikos ministerijos vadovas Dainius Kreivys turėjo deleguoti narį į konkurso komitetą, kai paties Energetikos ministro D. Kreivio įmonių turimų „Igničio“ akcijų vertė siekia 100 tūkst. eurų. Pažymėtina, jog atsižvelgiant į Energetikos ministro asmeninį suinteresuotumą bei jo asmeninius santykius su „Ignitis“ valdymo organų nariais, būtina įvertinti, ar aukščiau aptarti teisės aktų pažeidimai, vykdant konkursą, nesudaro nusikalstamos veikos – piktnaudžiavimo požymių D. Kreivio veiksmuose.

„Tikiuosi, kad Generalinė prokuratūra pagaliau pradės vertinti kriminalinių procesų tiek energetikoje, tiek visoje šalies ekonomikoje pasekmes“, – sako buvęs generalinis prokuroras A. Paulauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kas liečia Kreivį

Pravieniškės jam jau nebepadės.Jebent grabas jo užriestus nagus ištiesintų...

Pakrante

Išlindo dar vienas vaiduoklis !

Praeitis ir dabartis

Pono D. Kreivio nesulaukia Pravieniskese,jis uz savo juodus darbus vertas ten vietos nugyventi savo likusi gyvenima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS