Politikų turtai nedžiugina: Lietuvoje aš kaip kažkoks negeras žmogus | Diena.lt

POLITIKŲ TURTAI NEDŽIUGINA: LIETUVOJE AŠ KAIP KAŽKOKS NEGERAS ŽMOGUS

  • 15

Pagal paskelbtas politikų ir valstybės tarnautojų turto deklaracijas, Vyriausybėje turtingiausias iš ministrų lieka Gabrielius Landsbergis. Tiksliau, ne jis pats, bet jo žmona. Tačiau, panašu, kad ir tarp ministrų yra gyvenančių nuo algos iki algos – krašto apsaugos ministras nurodė santaupų turintis tik kelis šimtus eurų. Iš šalies vadovų daugiausiai turto turi Prezidentas, o socialdemokratas Gintautas Paluckas per metus praturtėjo beveik milijonu. Plačiau – LNK reportaže.

Iš šalies vadovų daugiausiai turto deklaravo Prezidentas su žmona – už 771 tūkst. eurų. Didžioji dalis – nekilnojamasis turtas (360 tūkst. eurų), bet ekspertas sako, kad vien išskirtinio Gitanas Nausėdos namo tikroji vertė gali būti per milijoną, nes Registrų centras nurodo vidutinę kainą toje vietovėje.

„Kad jau galbūt peržengta šešių nulių zona, tai beveik būčiau tikras. Kaimynystėje dar yra senos statybos apleistų namukų, tai Registrų centras paprastai išveda kažkokį bendrą vidurkį, kuris labai žemas“, – skaičiavo „Realdata“ vadovas Arnoldas Antanavičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

G. Nausėda su žmona kiekvienas turi po maždaug 20 tūkst. eurų santaupų. Per metus 20 tūkst. sumažėjo šalies vadovo skolos.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pernai deklaravo 325 tūkst. eurų turto. Santaupos – 90 tūkst., butas – už 150 tūkst., namas – už 60 tūkst. eurų. Tačiau turto dar nedeklaravo pirmininkės sutuoktinis. Parlamento vadovė sako, kad tai artimiausiu metu bus padaryta.

Premjerės Ingridos Šimonytės turtas – 286 tūkst. eurų. Šiuo metu Turniškėse gyvenanti premjerė nurodo turinti namą už 140 tūkst. ir butą už 90 tūkst. Premjerė pernai turėjo 12 tūkst. eurų santaupų.

Vyriausybėje turtingiausias – užsienio reikalų ministras G. Landsbergis. Pats deklaravo beveik 400 tūkst. eurų turto. Beveik viskas – nekilnojamasis turtas, bet G. Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė deklaravo 18 mln. eurų turto. A. Landsbergienei priklauso privačių darželių ir mokyklų tinklas. Landsbergiai nurodė turintys nekilnojamojo turto užsienyje už beveik 800 tūkst., A. Landsbergienės sąskaitoje beveik pusė milijono eurų santaupų. Ministras G. Lansbergis santaupų nurodė turintis mažiau nei 2 tūkst.

Antras turtingiausias ministras – energetikos – Dainius Kreivys. Jis deklaravo 900 tūkst. eurų turto, D. Kreivio žmona – dar 600 tūkst. eurų. D. Kreivys turi akcijų, kurių vertė 200 tūkst., jam netiesiogiai priklauso įmonė „Moki veži“.

Trečia turtingiausia Vyriausybėje – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Ji deklaravo 289 tūkst. eurų turto, bet M. Navickienės vyras deklaravo dar 640 tūkst. eurų.

Kukliausią turtą deklaravo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas – 72 tūkst. eurų. A. Anušausko žmona nurodė turto neturinti. Deklaravimo metu A. Anušauskas nurodė turintis 372 eurus santaupų.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas – labiausiai prasiskolinęs. S. Gentvilas deklaravo turintis 240 tūkst. eurų turto ir 255 tūkst. paskolų.

Turtingiausias Seimo narys – Valdemaras Valkiūnas – deklaravo 5 mln. eurų turto. „Beveik tas pats, plius minus, kiekvienais metais. Žemė, nekilnojamasis turtas, akcijos“, – iš kur turtai vardijo jis. Paklaustas, ar jaučiasi milijonieriumi, atsakė: „Ne, nesijaučiu. Kaip sakant, diskomfortas. Ir Lietuvoje aš kaip kažkoks negeras žmogus.“

Socialdemokratas G. Paluckas su žmona turi turto už beveik 2 mln. eurų. Per metus G. Palucko turtas padidėjo beveik milijonu.

Valstiečio Valiaus Ąžuolo šeimos turtas vertas 1,5 mln. eurų, V. Ąžuolo turtas per metus sumažėjo beveik 200 tūkst. „Vaikui padovanojau, taip sakant, turtą. Pradėjo ūkininkauti, tai padovanojau vaikui“, – atviravo politikas.

Remigijaus Žemaitaičio turtas, vertas 800 tūkst. eurų, per metus padidėjo 163 tūkst. „Spalio 5 d. mirė mano tėvas, tai paveldėjau“, – tokį augimą aiškino jis. Paklaustas, ar jo pagrindinės pajamos – Seimo nario atlyginimas, atsakė: „Kitos pajamos. Mano šeimos pajamos. Su šeima turime verslą – nekilnojamasis turtas ir automobilių priežiūra, servisas.“

„Laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius nurodė turintis tik santaupas – 6 500 eurų ir 21 tūkst. pasiskolintų lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Pilietiškas

Turtus greitai ir sąžiningai susikrauna žinomi (labai paklausūs dėl mokslinių, sportinių ar kitų pasiekimų, medicinoje, mene ir t.t.) pasaulyje savo veikla žmonės! Greitai praturtėti, kaip pas mus per 30 su viršum metų , gali tik vagys arba aferistai- kito kelio kaupti turtui nėra! Kiti padorūs eiliniai žmonės turtus sukaupia iš lėto iš kartos į kartą! Tai į tuos greitai praturtėjusius taip ir reikia žiūrėti kaip į plėšikus, kurie kažką apgavo, apvogė ar pasinaudojo ta pačia vargšele Lietuva (kaip senoliai sako:"išparcialiavo" mūsų visų sukurtą turtą ypatingai negražiu būdu - net ir žudydami). Kas gali paneigti?

Įdomu

Tai ką veikia jūsų vaikai ir artimieji, kurie uzima tam tikras pareigas ir turi patikrinti ar viskas sąžiningai uždirbta. Na o dėl nuosavybės, tai dalis pabrango dėl to, kad po įsigijimo tą vieta po kiek laiko atsidūrė komerciškai patrauklioje vietoje arba po remonto. Tiesa matau nerealu vaizdelį Kaune pačioje centro pradžioje : pradedant teismo pastatu, toliau rikiuojasi antstolių ir advokatų kontoros ir kam neišlaiko nervai, tai dar šalia psichologo kabinetai pridėti. Nacsios kontoros ir sprendžia kam praturtėti, o ką prie konteinerių numesti. Ar viską jau padarėme, kad sąžiningiems žmonėms nebeliko vietos šioje šalyje.

manau

kadangi Lietuvoje turtingi žmonės daugiausiai yra pralobę kitų sąskaita, tai toks apibendrinimas, kad jie "negeri žmonės" ir taikomas. Manau, kad kitose (tikrai "gerovės valstybėse") taip nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS