Premjerė: man G. Nausėda neatskleidė su korupcija krašto apsaugos sistemoje galimai susijusių asmenų | Diena.lt

PREMJERĖ: MAN G. NAUSĖDA NEATSKLEIDĖ SU KORUPCIJA KRAŠTO APSAUGOS SISTEMOJE GALIMAI SUSIJUSIŲ ASMENŲ

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad konkrečių asmenų, galimai susijusių su neskaidriais viešaisiais pirkimais krašto apsaugos sistemoje, susitikusi su prezidentu Gitanu Nausėda ji neišgirdo.

Kaip buvo teigta, šias pavardes šeštadienį vykusio susitikimo metu šalies vadovui įvardijo pasitraukiantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Pirmadienį kalbėjau su ekscelencija prezidentu ir nebuvo prie stalo įvardintos konkrečios įmonės ar pavardės“, – LRT televizijai antradienį teigė I. Šimonytė.

„Man sunku komentuoti, nes aš išties nežinau, ką ministras pasakė prezidentui, prezidentas man to neatskleidė“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Pirmadienį kalbėjau su ekscelencija prezidentu ir nebuvo prie stalo įvardintos konkrečios įmonės ar pavardės.

ELTA primena, kad iš pareigų besitraukiantis A. Anušauskas teigė darbo Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“.

Pirmadienį prezidento vyriausiasis patarėjas K. Budrys pareiškė, kad šeštadienį susitikime su G. Nausėda ministras įvardijo konkrečias asmenų, galimai susijusių su neskaidriais viešaisiais pirkimais, pavardes. Tokias A. Anušausko užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas.

Į minėtus A. Anušausko pareiškimus suskubo reaguoti ir parlamento opozicija. Seimo mažumai priklausančios partijos šeštadienį pareiškė, kad nebedalyvaus premjerės pirmadienį organizuojamame susitikime, kuriame bus svarstomas lėšų gynybai klausimas. Dėl tų pačių A. Anušausko užuominų partija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį Raimundą Lopatą. Pastarasis tvirtino, kad nėra aišku, ar STT analizuojami duomenys susiję su juo pačiu, ar su galima korupcija pačioje KAM. Antradienį R. Lopata buvo apklaustas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kada ta išgama

Sėdės kalėjime?

ŠIMONYTI pati ž i n o visus korupcijos atstovus KAM,

ji nori įsitikinti, ar tikrai juos žino NAUSĖDA

Jooo

Visi blogi jinai šventa ką nori tą daro užkliuvo Anušauskas ir kas už ją balsavo tikra apsimetele
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS