Premjerė: reikia didinti Maskvos agresijos kaštus | Diena.lt

PREMJERĖ: REIKIA DIDINTI MASKVOS AGRESIJOS KAŠTUS

  • 2

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį susitikusi su Europos Parlamento Europos liaudies partijos (ELP) frakcijos pirmininku Manfredu Weberiu aptarė saugumo situaciją Ukrainoje bei vieningą atsaką į Rusijos agresiją.

„Kitaip negu ankstesnių agresijos aktų prieš kaimynines šalis atvejais, niekas nebetiki Rusijos propaganda. Praeityje mėginimai vaizduoti tikrovę priešingai, negu yra iš tiesų, galėjo būti paveikūs net ir kai kuriems Vakarų politikams, tačiau šiandien niekam nekyla abejonių dėl to, kas yra agresorius, o kas auka“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji pabrėžė, jog parama Ukrainai turi tęstis, kaip ir Vakarų pastangos sankcijomis didinti Maskvai galimos tolesnės agresijos kaštus.

„Rusijos valdantysis elitas bando kenkti liberalioms Vakarų demokratijoms, kartu naudodamasis jų pasiekimais ir gerovės lygiu. Vakaruose jie turi turto, kuris saugus dėl čia egzistuojančios teisės viršenybės, jų vaikai mokosi ES universitetuose, artimieji gydosi ES ligoninėse, jų sutuoktinių vardu registruotas nekilnojamasis turtas ES miestuose ir kurortuose“, – kalbėjo premjerė.

Kaip susitikime su M. Weberiu sakė ministrė pirmininkė, Rusijos vadovams ypač neparanki europietiška, demokratiška Ukraina, kurios sėkmės istorija taptų argumentu prieš diktatūrinį režimą pačioje Rusijoje. Premjerės teigimu, tai yra viena iš priežasčių, kodėl Ukrainai turi būti suteikta aiški tolesnio eurointegracijos kelio perspektyva.

Su solidarumo vizitu į Lietuvą atvykęs Europos Parlamento ELP frakcijos vadovas Manfredas Weberis kartu su delegacija Vilniuje lankysis porą dienų. Trečiadienio vakarą ministrė pirmininkė dalyvaus nuotoliniame Europos Parlamento ELP viršūnių susitikime.

 

GALERIJA

  • Ingrida Šimonytė ir Manfredas Weberis
  • Premjerė: reikia didinti Maskvos agresijos kaštus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

asas

konservai naudosis proga babkiu pasipelnyti

Anonimas

Taip rinkos jau suregavo,pakilo Gaspromo ir kitų Rusijos firmų akcijų kainos,taip ir jų tiekiamų produktų kainos,tai kiek milijardų ateis papildomai į Rusiją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS