R. Karbauskis: rudens sesija prasidės interpeliacija visai Vyriausybei | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: RUDENS SESIJA PRASIDĖS INTERPELIACIJA VISAI VYRIAUSYBEI

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad Seimo rudens sesija rugsėjį prasidės nuo nepasitikėjimo Vyriausybe procedūros, nors pripažįsta, kad atstatydinti ją balsų parlamente neužteks.

„Interpeliacija keliems ministrams neturi prasmės, reikia bandyti daryti visai Vyriausybei. (...) Be abejonės, sesija prasidės tuo, bet kai manęs klausia, ar įmanoma padaryti, kad Vyriausybė pasikeistų, kad Vyriausybė griūtų, – ne neįmanoma, reikia balsų iš valdančiųjų daugumos“, – penktadienį Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, nors balsų pareikšti nepasitikėjimą nepakaks, „opozicijos darbas toks – kelti klausimus, gauti atsakymus“.

Pasak R. Karbauskio, tai bus politinis veiksmas, kurį būtina daryti. Į klausimus esą turės atsakyti premjerė, o „klausimų bus tikrai daug“ tiek apie ekonominę, tiek apie politinę situaciją šalyje.

Interpeliacija keliems ministrams neturi prasmės, reikia bandyti daryti visai Vyriausybei.

Pasak „valstiečių“ pirmininko, LVŽS dar gegužės viduryje inicijavo nepasitikėjimą Vyriausybe, tačiau jų siūlymo nepalaikė kiti opozicijos atstovai. Dabar apie šią procedūrą, pasak R. Karbauskio, jau kalba Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Pagal Vyriausybės įstatymą, Seimo sesijos metu ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių (29) gali pateikti interpeliaciją ministrui pirmininkui ar ministrui, taip pat pateikti nutarimo projektą dėl nepasitikėjimo Vyriausybe.

Jeigu Seimas nuspręstų, kad premjero ir ministrų atsakymai netenkina, būtų rengiamas slaptas balsavimas ir daugiau kaip 71 Seimo nariui balsavus už nepasitikėjimą, Vyriausybė būtų atstatydinta.

Nepasitikėjimą Vyriausybei rengiamasi daryti Seime nepavykus balsavimui dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Juos siūlyta rengti šalį apėmus politinei krizei dėl savivaldybėse neskaidriai naudotų tarybos nariams skirtų išmokų. R. Karbauskis teigė matęs, kad valdančiųjų ketinimai balsuoti už pirmalaikius rinkimus „yra blefas“.

Siekdamas užkirsti kelią piktnaudžiauti kanceliarinėmis išmokomis Seimas nustatė, kad savivaldybių tarybų nariams bus mokamas atlygis, kuris sieks penktadalį mero darbo užmokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

to vištgaidis \\\\.../////

chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...chaaaaaaaaaaaaaaaa

Gerb.Ramūnai \\\\\.../////

gelbėk Lietuvą nuo cinikų vagių.

to pensininkė

Eik jau eik,nejuokink,iš kur sukčiams pritaupot,ką....nesiskųsk,yra kompensacijos už šildymą, vaistai kompensuojami puikiai,beveik visi,..o tai ku čiaPrezidentas atsako už pensijas,ūkį ir t.t. Švieskitės,tamsta,gėda skaityti vėjus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS