S. Cichanouskaja teigia nebendradarbiavusi su prieglobsčio Lietuvoje negavusia O. Karač | Diena.lt

S. CICHANOUSKAJA TEIGIA NEBENDRADARBIAVUSI SU PRIEGLOBSČIO LIETUVOJE NEGAVUSIA O. KARAČ

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja teigia nepalaikiusi ryšių ir nebendradarbiavusi su Lietuvoje prieglobsčio negavusia baltarusių aktyviste, organizacijos „Mūsų namai“ vadove Olga Karač.

„Niekada nesu bendradarbiavusi su O. Karač“, – trečiadienį po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen žurnalistams sakė S. Cichanouskaja.

„Mes niekada nebendravome“, – pridūrė ji.

S. Cichanouskaja teigė gerai nežinanti O. Karač situacijos, tačiau sakė pasitikinti Lietuvos institucijomis.

Migracijos departamentas praėjusią savaitę atsisakė suteikti prieglobstį O. Karač dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Sprendimas motyvuotas Valstybės saugumo departamento (VSD) išvada, kad jos gyvenimas šalyje kelia grėsmę nacionaliniam saugumui dėl ryšių su Rusijos žvalgyba.

Visgi tuo pačiu Migracijos departamento sprendimu baltarusei suteiktas laikinas leidimas gyventi Lietuvoje humanitariniu pagrindu, jis galės būti pratęsiamas.

O. Karač šią savaitę patvirtino šiemet pavasarį buvusi VSD pareigūnų įspėta dėl ryšių su Rusijos žvalgyba, tačiau išsamiau to nekomentavo.

Leidimus gyventi Lietuvoje aktyvistė gauna nuo 2014 metų, o prieglobsčio pasiprašė pernai.

„Mūsų namai“ skelbia teikiantys baltarusiams humanitarinę, psichologinę ir kitokią pagalbą tiek jų tėvynėje, tiek Lietuvoje, vykdantys žmogaus teisių pažeidimų stebėseną.

Šią organizaciją Minskas 2022 metais paskelbė ekstremistine, o 2021 metais Baltarusijos KGB O. Karač įtraukė į „teroristų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

.

Tai fsb jei reiks itrauks i koki nori sarasa, kad nekiltu abejones.

chi - juokas

Ar tik nebus abi vištelės iš vieno lizdo?

per daug eskaluojama

šitos pribuišės tema.Jeigu VSD pateikė išvadą , kad asmuo kelia pavojų , pist lauk su visom plunksnom , šitą "ptycą" ir mažiau kalbėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS