S. Skvernelis: tikroji kariuomenės galia yra ne technika, o kariai | Diena.lt

S. SKVERNELIS: TIKROJI KARIUOMENĖS GALIA YRA NE TECHNIKA, O KARIAI

  • 12

Praėję metai mūsų valstybei ir krašto apsaugos sistemai buvo istoriniai ne tik dėl šimtmečio minėjimo, pažymėjo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, ketvirtadienį apsilankęs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione.

Anot premjero, labai svarbus pasiekimas - 2 proc. bendrojo vidaus produkto gynybos finansavimas. Jis pasidžiaugė, kad pavyko prie vieno stalo sukviesti pagrindinių parlamentinių partijų vadovus ir pasirašyti susitarimą, kuris įpareigoja iki 2030 m. pasiekti ne mažiau nei 2,5 proc. BVP krašto apsaugos finansavimą.

Šiame susitarime taip pat įvardintos modernizavimo kryptys, aptariama kovos su hibridinėmis grėsmėmis svarba. Pasak S. Skvernelio, tokiam pasienio regionui kaip Tauragė tai svarbu ne tik gynybine, kontržvalgybine, tačiau ir pilietinio atsparumo bei ekonominio saugumo prasmėmis. Kiekvieno čia gyvenančio piliečio lojalumas ir budrumas yra itin svarbus. Susitikime su kariais pabrėžta, kad Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotas batalionas - viena pirmųjų Lietuvos gynybos linijų, tad jo vaidmuo mūsų šalies gynyboje yra išskirtinis.

„Tačiau tikroji kariuomenės galia yra ne infrastruktūra ar karinė technika, o jūs, kariai. Jūsų pasirengimas, kovinė dvasia ir valios stiprybė. Jūsų gretose matau ir daug nuolatinės privalomosios tarnybos karių. Jūs ,šauktiniai, esate ne tik tvirtas kariuomenės ir visuomenės ryšys, bet ir konkretus įrodymas pilietiškumo ir pareigos valstybei vykdymo. Kiekvienas iš Jūsų asmeniškai prisidedate prie bendro savo, savo artimųjų, šeimos narių ir draugų saugumo užtikrinimo“, - Vyriausybės spaudos pranešime cituojamas premjeras.

S. Skvernelis nuoširdžiai padėkojo kariams už tarnybą ir palinkėjo kuo didžiausios sėkmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Vilkas

Skvernelis nesuvokia tikros padėties. Šauktinių yra didžiausia tragedija šiuolaikinėje kariuomenėje. Skystakiausis verksniai ir tinginiai. Nei fiziškai nei morališkai nepajėgus kovoti. Tiesiog parazituojantys šudžiai.

ALGIS

Parade dalyvavo naujausia technika , tai karių pristatymui į mūšio lauką ir evakuatoriai , patrankoms mėsos užteks

ir dar

teko paklaust pas kareivuka kiek metu jo tehnikai: Jis atsake kad 50metu…! Ji netik gad labai sena bet ir dar kareivuku gyvybem pavojinga,nes su nurasyta kareivukai vazineja,bet,ka noret ,kai vista be smegeni ar peteliske vadovauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS