Siūlo, kad valstybės tarnautojams pilietinio pasipriešinimo kursas būtų privalomas | Diena.lt

SIŪLO, KAD VALSTYBĖS TARNAUTOJAMS PILIETINIO PASIPRIEŠINIMO KURSAS BŪTŲ PRIVALOMAS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas Laurynas Kasčiūnas siūlo, kad valstybės tarnautojai privalėtų būti išklausę pilietinio pasipriešinimo kursą.

Pagal jo registruotą Valstybės tarnybos įstatymo pataisą, mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo mobilizacijos ir karo metu mokymo programų anksčiau neišklausę tarnautojai tai padaryti privalėtų per metus nuo priėmimo į valstybės tarnybą.

„Turint omeny dabartinę geopolitinę ir saugumo situaciją regione, žinių apie mobilizaciją, priimančiosios šalies paramą ir pilietinį pasipriešinimą turi įgyti visi valstybės tarnautojai. Kiekvienas jų privalo žinoti, kaip elgtis mobilizacijos ir karo metu“, – BNS sakė pataisą inicijuojantis NSGK vadovas.

Kiekvienas jų privalo žinoti, kaip elgtis mobilizacijos ir karo metu.

L. Kasčiūnas siūlo, kad tokia nuostata įsigaliotų nuo kitų metų sausio.

Pataisos aiškinamajame rašte nurodoma, kad Krašto apsaugos ministerija mokymus apie pasirengimą mobilizacijai, priimančios šalies paramos teikimą, pilietinį pasipriešinimą organizuoja nuo 2006 metų, tačiau jie privalomi tik į civilinio mobilizacinio personalo rezervą įtrauktiems asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

mes priešinsimės

o jie sėdės užsienį ir nurodinės kur kaip? Gerdami kavą žiūrės tiesiogines transliacijas iš mūšio lauke esančių miestų ir rajonų? Ir net kalbos nebus apie taiką ar derybas kol užpuolikai nebus išvyti iš šalies? T.y.kol liks plika nykra kaip Mariupolyje ar Bachmute ? Panašiai kaip dabar zelonkinas su savo ukrainietiškais milijonieriais

Stebėtojas

Jo kur koncervas ten skurdas melavimas.

Kavenskis

Uzbaigti kara paprasta -tiesiog gaves ginkla issaudai visus politykus,ministeriju klerkus ir ta kas ginkla i rankas ibruko...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS