V. Gapšys: susitarti dėl opozicijos lyderio praktiškai beveik neįmanoma | Diena.lt

V. GAPŠYS: SUSITARTI DĖL OPOZICIJOS LYDERIO PRAKTIŠKAI BEVEIK NEĮMANOMA

Seimo narys „darbietis“ Vytautas Gapšys mano, kad šioje rudens sesijoje opozicinėms frakcijoms susitarti dėl bendro darbo ir opozicijos lyderio yra praktiškai beveik neįmanoma.

Pasak jo, Darbo partijos taryba nerekomendavo jos Seimo frakcijai eiti su Lietuvos regionų frakcija į bendrą koaliciją dėl opozicijos darbo.

„Tai esant tokiai situacijai, aš manau, kad sudaryti kažkokią koaliciją, kuri galėtų turėti opozicijos lyderį, praktiškai yra beveik neįmanoma. Žinant visus kitus santykius tarp „valstiečių“ ir naujai susikūrusios frakcijos, aš manau, kad matematiškai yra labai sudėtinga“, – antradienį  žurnalistams Seime sakė V. Gapšys.

Pasak jo, toks sprendimas Darbo partijos taryboje buvo priimtas didele balsų persvara. „Buvo skyrių pasisakymai, buvo tokios nuomonės, gal yra nuoskaudų dar iš ankstesnių laikų... Jūs, matyt, gerai žinote mūsų istoriją ir santykių persipynimą“, – sakė V. Gapšys.

Jo nuomone, bent kažkuriam laikui bus pertrauka tarp diskusijų dėl opozicijos lyderio.

„Jeigu nepasikeis nuomonės kažkurioje frakcijoje, tai nemanau, kad čia susidarys kažkas. Yra santykiai ir tarp „valstiečių“, S. Skvernelio frakcijos, yra santykiai su socialdemokratais... (...) Kadangi visi turi tam tikrų „raudonų“ linijų, tai tos linijos susikerta į tokią geometrinę figūrą, kur niekas nebegali jau išsinarplioti ir kažką pasiekti. Manau, kol opozicinės frakcijos taip braižysis sau ateitį su būtent tokiais apsiribojimais, kad mes negalime dirbti su vienais ar kitais, tai tol opozicjos lyderio ir nebus“, – svarstė V. Gapšys.

ELTA jau skelbė, kad naujos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnu tapęs ir opozicijos lyderio pareigų netekęs Saulius Skvernelis nebebus Seimo valdybos nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ŽIŪRINT KAS TARIASI ...

Jei prileisti prie tarimosi tokius gapšius , tai tikrai reikalas bus palaidotas...

Anonimas

Vis dar laisveje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS