VRK išdavė parašų rinkimo lapus dar vienam kandidatui į prezidentus A. Rimkui | Diena.lt

VRK IŠDAVĖ PARAŠŲ RINKIMO LAPUS DAR VIENAM KANDIDATUI Į PREZIDENTUS A. RIMKUI

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) išdavė parašų rinkimo lapus dar vienam pretendentui į kandidatus – pedagogui Arūnui Rimkui.

Nuo trečiadienio parašus jau renka Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Dainius Žalimas, Ignas Vėgėlė, Giedrimas Jeglinskas, Andrius Mazuronis, Aurelijus Veryga, Remigijus Žemaitaitis, Eduardas Vaitkus bei Valdas Tutkus.

A. Rimkus parašus galės pradėti rinkti nuo penktadienio.

Pretendentai į kandidatus iki kovo 28 d. turi surinkti nemažiau kaip 20 tūkst. parašų. Tą jie galės daryti ir popieriniu, ir elektroniniu būdu svetainėje rinkejopuslapis.lt.

I. Šimonytė pirmąją dieną surinko reikiamą kiekį parašų dalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Tiesa, kitaip nei kiti kandidatai, tą ji darė tik internetu.

Likusiems politinės kampanijos dalyviams parašų rinkimo lapus VRK išduos po to, kai šie pateiks pareiškinius dokumentus. Tą jie gali padaryti iki kovo 8 dienos vakaro. Tarp jų yra Zenonas Andrulėnas, Gintautas Kniukšta bei Žilvinas Treigys.

Vėliau VRK šiuos parašus kartu su kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodyta informacija patikrins ir priims sprendimus registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip balandžio 11 d.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS