E. Žiobienė ir I. Skuodienė atsakys į klausimus dėl vaiko paėmimo dramos | Diena.lt

E. ŽIOBIENĖ IR I. SKUODIENĖ ATSAKYS Į KLAUSIMUS DĖL VAIKO PAĖMIMO DRAMOS

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė ketvirtadienį lankysis Seime ir atsakys į parlamentarų klausimus dėl vaizdo įraše užfiksuoto jėga iš mamos paimamo vaiko.

Į parlamentą tarnybų vadovės atvyksta po to, kai viešojoje erdvėje pasklidęs vaizdo įrašas, kuriame matyti jėga iš motinos paimamas vaikas, susilaukė ne tik visuomenės, bet ir politikų bei aukščiausių šalies vadovų dėmesio ir kritikos institucijų darbui.

Viešojoje erdvėje pirmadienį ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkė ir rėkė „ne“, „mamyte“, „gelbėkit“, „paleiskit“. Darbuotojai vaiką ramino, teigdami, kad „tavo mamytė niekur nedingo“. Mama prašė pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Tą pačią dieną Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė dėl atvejo pradėjo tyrimą.

 

 

Tuo metu Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės I. Skuodienės teigė, jog vaizdo įraše užfiksuotas momentas yra tik dalis institucijų darbo su šeima proceso. Vėliau portalui lrt.lt tarnybos vadovė akcentavo, kad nuo 2018-ųjų tarnybos iš viso gavo 46 pranešimus apie galimus šio vaiko teisių pažeidimus. I. Skuodienė taip pat nurodė, jog mama su vaiku slapstėsi ir nevykdė teismo sprendimo.

Nepaisant institucijų vadovų paaiškinimų, situacija susilaukė įvairių politikų reakcijų. Bene pirmasis tarnybų darbą viešai sukritikavo prezidentas Gitanas Nausėda, pabrėždamas, kad tarnybos savo veiksmais neturėtų vaikui kelti traumuojančios patirties.

Visgi Socialinės apsaugos ir darbo ministrė, konservatorė Monika Navickienė užstojo tarnybas ir nesutiko su šalies vadovo kritika. Pasak jos, prezidento komentarai apie situaciją yra „oportunizmas“.

Tuo metu abejonių dėl savo kaip institucijos vadovės darbo susilaukusi I. Skuodienė trečiadienį viešai pareiškė, kad, jei reikės, nebijo prisiimti atsakomybės dėl situacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

jopichmat,

kelčiau baudžiaką už vaiko PAGROBIMĄ. PAPRASTA. BAUDŽIAKĄ...

Adelė

Skuodiene - padovanok Lietuvai Kalėdinę dovaną - dink iš tarnybos ir viešumos

Zosė

Sistema tokia buvo įteisinta ir tie metodai buvo visiems taikomi tokia buvo norma.Ministrė Navickienė sako kad čia viskas gerai geriau būti negali per TV visi matėm ...siaubas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS