Ekspertas: šie mokslo metai – džiaugsmas korepetitoriams | Diena.lt

EKSPERTAS: ŠIE MOKSLO METAI – DŽIAUGSMAS KOREPETITORIAMS

  • 5

Švietimo ekspertai sako, kad naujieji mokslo metai bus tikrai geri korepetitoriams. Jiems žadami ir darbingi, ir pelningi metai, praneša LNK.

„Pagrindinis žodis, kuris atspindi šią rugsėjo 1-ąją, yra – išgyvensim. Šiame žodyje nėra labai daug optimizmo, bet taip mąsto ir mokiniai, taip mąsto ir mokytojai ir mokyklų vadovai. Ateis žmonės į mokyklą, jų lauks labai daug iššūkių, išbandymų. Jie turės juos praeiti. Mokytojams teks atiduoti labai daug savo asmeninio laiko pamokų pasiruošimui, nes prastai pasirengta reformoms. Mokytojai turės viską suvirškinti, sutvarkyti ir paruošti mokiniams. Šiais metais pasisekė tik korepetitoriams. Jiems auga klientų skaičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Jei seniau ateidavo tik dvyliktokai ruoštis egzaminams, tai dabar ateina ir dešimtokai, ir vienuoliktokai. Mokinius kamuoja didelė nežinia. Tik nežinau, ar švietimo sistemos tikslas turėtų būti toks. Esame kalbėję, kad kai 50 proc. šeimų samdo korepetitorius, tai nėra labai gera tendencija, bet dabar tai taps masiniu reiškiniu. Įvairių profsąjungų atstovai teigia, kad tai bus tampymosi metai. Pati švietimo ir mokslo ministerijos vadovybė pasistengė, kad taip būtų. Matysime ilgai besitęsiančius konfliktus. Ministerija neatsitraukė nė vienu klausimu.

Vaikas gyvens nuolatinėje pasirengimo būsenoje. Tai sunku jaunam žmogui.

Mokytojai, profsąjungų atstovai yra sakę, kad padaryta daug neišmintingų sprendimų. Buvo prašyta padidinti mokytojų algas, buvo prašyta paruošti vadovėlius anksčiau, o ne rugsėjo 30 d. Į daugybę aspektų nebuvo atsižvelgta. Tad nereikėtų stebėtis, kad streikai tęsis ilgai. Pati ministerija nulėmė, kad įvyktų tokia kulminacija“, – teigė žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Sarafinas.

Džiugu bent tai, kad nebėra nuotolinio mokymosi.

„Jiems tai bus iššūkis. Vaikui nėra lengva, kai stresinė situacija išsitęsia, kai jam yra daug testų, daug patikrinimų, egzaminų. Jei seniau vaikams būdavo kokie 6 patikrinimai, dabar jų bus dvylika. Vaikas gyvens nuolatinėje pasirengimo būsenoje. Tai sunku jaunam žmogui“, – sakė G. Sarafinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ALGIRDAS.

Kyla klausimas AR REIKALINGOS ''UGDYMO ĮSTAIGOS'' , NE MOKYKLOS , GAL LĖŠAS , SKIRIAMAS UGDYMUI , ATIDUOKIM KOREPETITORIAMS , JŲ ATSIRAS DAUGIAU , TUO PAČIU REZULTATAS BUS GERESNIS NEI UGDYMO , štai prie ko priveda MOKSLO IŠKRAIPYMAS , TAI TAS PAT KAIP IR ŽMOGAUS IŠSIGIMIMAS .

ogiui

Durnesnių kaip tavo papeckeliojimų,berašti,vargu ar rasi,gal dar anonima s koks parašys ką nusišnekančio

Anonimas

Tie vaikai,kurie pamokose ne telefonus maigo,ne varna s gaudo,o mokosi,nereikalingi jokie korepetitoriai.Neskaito kūrinių,pavyzdžiui,ir mano,kadkorepetitoriai sukiš į galvas jiems romanų turinį ir pan.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS