G. Jakštas Visagine aptars tautinių mažumų švietimą, „Tūkstantmečio mokyklų“ programą | Diena.lt

G. JAKŠTAS VISAGINE APTARS TAUTINIŲ MAŽUMŲ ŠVIETIMĄ, „TŪKSTANTMEČIO MOKYKLŲ“ PROGRAMĄ

  • 3

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas pirmadienį lankysis Visagine, susitiks su meru Erlandu Galaguzu, švietimo įstaigų bendruomenėmis.

Ministras po susitikimo su saivaldybės vadovu lankysis Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijoje, taip pat Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre.

Kaip BNS informavo ministerija, vizito metu bus aptariami tautinių mažumų švietimo klausimai, G. Jakštas taip pat domėsis „Tūkstantmečio mokyklų“ programos įgyvendinimu savivaldybėje, sėkminga bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo derme profesinio rengimo centre.

Ministerija vasario pabaigoje pasiūlė palaipsniui didinti lietuvių kalbos pamokų skaičių ir lietuvių kalbos vartojimą tautinių mažumų mokyklose, tačiau dėl konkrečių valandų dar žada tartis su visuomene.

Visaginas kartu su Vilniumi ir Klaipėda yra miestai, kuriuose yra daugiausiai besimokančiųjų rusų mokomąja kalba. Iš viso rusų mokomąja kalba bendrojo ugdymo mokyklose šalyje mokosi apie 14 tūkst. moksleivių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Onė

Labai įdomų būdą nukreipti dėmesį renkasi tie prisidirbę misteriai. Rašo, šneka tipo dirba,sprendžia problemas,tas viskas,kad nukreipti dėmesį nuo to ką pridirbo,nuo to kas aktualu,

Ponui ministeriui Jakštui

Lietuvoje nėra jokių tautinių mažumų!!! Yra tik tautinės bendrijos (ž. LR Konstituciją). Ar žinote, pone ministeri, koks skirtumas tarp tautinių mažumų ir tautinių bendrijų? Aiškinu. Tautinė mažuma, pvz., yra Lenkijos lietuviai, gyvenantys savo istorinėse žemėse, kurios kadaise buvo lenkų okupuotos ir prijungtos prie Lenkijos. O kokias svetimas žemes, pone ministeri, yra prisijungusi Lietuva? Nežinote? Taigi.

Mazumos

turi mokytis Lietuviu kalbos,jeigu turi pagarba Lietuvai! Bet matyt tokiu mazuma ,tad kyla klausimas kam jie cia ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS