G. Jakštas galutinius siūlymus dėl tautinių mažumų tikisi pateikti per kelias savaites | Diena.lt

G. JAKŠTAS GALUTINIUS SIŪLYMUS DĖL TAUTINIŲ MAŽUMŲ TIKISI PATEIKTI PER KELIAS SAVAITES

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas tikina, kad ministerija siūlymus dėl tautinių mažumų mokyklų pateiks per kelias savaites.

Iki kovo vidurio trukti turėjusi diskusija užsitęsė po pasipiktinimo tarpiniais patikrinimais.

„Pamatę jau įvairiapusį vaizdą, norėčiau per porą savaičių turėti jau galutinius siūlymus, bet suprantame, kad šiuo metu vyksta kitų dalykų, kitų temų, kurios nukreipia dėmesį“, – žurnalistams Seime komentavo G. Jakštas.

Kaip skelbta anksčiau, prasidėjus vienuoliktokų tarpinių patikrinimų sesijai, kilo švietimo bendruomenės nepasitenkinimas dėl netinkamai parengtų užduočių. G. Jakštas pavedė atlikti ekspertinį žinių patikrinimo vertinimą.

ELTA primena, kad po daugiau nei mėnesį trukusių diskusijų apie rusų tautinės mažumos ugdymo įstaigų švietimo kokybės gerinimą, antradienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija viešai diskusijai pateikė savo siūlymus, tarp kurių – raginimai didinti lietuvių kalbos mokymą ir vartojimą didinti savivaldybių savarankiškumą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras G. Jakštas sausio pradžioje Eltai teigė ieškantis teisinių būdų palaipsniui atsisakyti rusų tautinės mažumos švietimo įstaigų. Visgi, vėliau ministras patikslino, kad uždaryti tautinių mažumų mokyklų neplanuojama.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nekoncervatorius

visai nesigaudo kedeje kurioje ingridute pasodino cia skandalas del nesamoniu su mokiniu mokslu ir tarpiniais patikrinimais o jis asilas tautines mazumas nori nuskriaust

kaunietis

O ka dvi savaites miegosit ar atostogausit?

Gerb. Redakcija

Apie kokias TAUTINES MAŽUMAS rašote? Kodėl IŠKRAIPOTE sąvokos „tautinės mažumos" turinį ir kitataučius taip vadinate, patys jiems, lyg koks Kašpirovskis, į pasąmonę brukdami TM sąvoka? Kurioje dar valstybėje buv. okupantui visokios privilegijos taikomos tos valstybės žemių etninių savininkų sąskaita?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS