Gatvėse ir prieglaudose daugėja paliktų kovinių veislių šunų | Diena.lt

GATVĖSE IR PRIEGLAUDOSE DAUGĖJA PALIKTŲ KOVINIŲ VEISLIŲ ŠUNŲ

  • 5

Įsigaliojus įstatymui, draudžiančiam daugiabučiuose laikyti kovinių veislių šunis, gatvėse ir prieglaudose daugėja paliktų kovinių veislių šunų, penktadienį pranešė TV3 Žinios. Įstatymo vykdytojai tikina, kad dėl to kalti šunų šeimininkai, kurie nepasirūpino reikalingais leidimais.

Pavojingus kovinius šunis nusprendė priglausti asociacija "Kovinis piktukas". Jos įkūrėjas Robertas Breiva sako, kad iki įstatymo įsigaliojimo prieglauda buvo pilnai užpildyta, visi savanoriai gavo globoti šunų. Į kiekvieną šuns vietą dabar laukia po du-tris šunis. Kovinių šunų globėjas sako, kad dėl draudimo neranda, kam atiduoti paliktus šunis.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai teigia, kad visiems šunų savininkams buvo sudarytos sąlygos iki liepos 1 dienos gyvūnus užregistruoti ir gauti leidimus. To nepadarius, kovinis šuo gali būti konfiskuotas, o šeimininkui gali tekti sumokėti piniginę baudą nuo 200 iki 400 litų.

Vilniuje 280 žmonių turi leidimus laikyti agresyvius šunis. Savivaldybė sako, kad reaguos į kaimynų nusiskundimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

uz sunis

besarmatai....atklydo ir pas mus kovinis, bet nei migdyt ar dar kazka blogo su juo daryt nesiruosiu...sis istatymas nesamoningas...sedi siknas tryna i suolus..ir masto ka cia dar uzdraudus..parodyt kad dirbam... o is baudu pinigelius uzsidirbt...geda lt.reikia kitaip sia problema sprest,O zmones irgi bailiai, kurie sunis meta i lauka...nenori laikyt rask jam kitus namus ar bent jau prieglaudon!!!!bet ne gatvese ju namai!!!

politikas

kovinius sunis i ceburekus ir kebabus!!! i labdaros valgyklas! suveskit prie seimo ir palikit, tegul riebus politikai sprendzia savo sukurta problema! kiek jie gali snukius uz musu pinigus atsiserdinet?

wtf

gejai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS