Vilniaus savivaldybė plėčia paslaugas neįgaliesiems – finansuos socialines dirbtuves | Diena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ PLĖČIA PASLAUGAS NEĮGALIESIEMS – FINANSUOS SOCIALINES DIRBTUVES

  • 2

Plėtodama kompleksinę asmenų su negalia integraciją, Vilniaus miesto savivaldybė skelbia finansuojanti socialinių dirbtuvių veiklą.

„Žmonėms su negalia neretai trūksta ne paramos, o galimybių dirbti, kad jie jaustųsi visaverčiais visuomenės nariais. Šios dirbtuvės neabejotinai tai suteiks – taip augs ne tik žmonių žinios, gebėjimai, bet ir pasitikėjimas savimi bei savarankiškumas“, – sako Vilniaus miesto vicemerė Simona Bieliūnė.

Skelbiama, kad Socialinių dirbtuvių paslauga bus teikiama žmonėms nuo 18 metų, kurie dėl tam tikrų negalios sąlygotų priežasčių negali įsidarbinti laisvojoje darbo rinkoje ar pasinaudoti įdarbinimo su pagalba paslauga. Iš viso socialinėse dirbtuvėse bus iki 66 vietų.

Planuojama, kad dirbtuvėse dirbs socialinis darbuotojas, individualios priežiūros specialistas, meistras ir rinkodaros specialistas. Dviems iš jų – socialiniui darbuotojui ir individualios priežiūros specialistui – darbo užmokestį finansuos savivaldybė.

Metams numatyta skirtinų lėšų suma – 314 tūkst. 845,92 Eur, vienoms socialinėms dirbtuvėms per mėnesį – 4 tūkst. 372,86 Eur. Finansavimas socialinėms dirbtuvėms bus skiriamas mažiausiai 30 mėnesių.

Sostinėje socialinių dirbtuvių paslaugas teiks savivaldybės sudarytos komisijos atrinktos asociacijos. Nurodoma, kad dirbtuvėse bus kviečiama užsiimti maisto gaminimu, sodo ir lauko darbais, vaško gaminių, kvapų gaminimu, keramikos darbų gamyba. Taip pat bus vykdomos edukacijos, užsiimama aplinkos tvarkymo darbais.

Pažymėtina, kad vienose socialinėse dirbtuvėse paslaugas galės gauti iki dvylikos žmonių. Asmenys, norintys gauti socialinių dirbtuvių paslaugas galės kreiptis į aukščiau nurodytas įstaigas, kurių socialiniai darbuotojai įvertins šių paslaugų poreikį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Beraščiai žurnaliūgos kaip ir vicemerė

Net pavadinime klaida

Vilniaus vicemerė užmiršo kad nešioja lietuvišką pavardę!

Simona Bieliūnė yra šlykšti tiesioginė tyčinė klaida, niekinanti lietuvių kalbą ir jos tradicijas. Realiai yra „SImona Bieliūnienė“!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS