Lietuvos laivas ir sraigtasparnis treniruojasi jūroje ieškoti dingusių žmonių | Diena.lt

LIETUVOS LAIVAS IR SRAIGTASPARNIS TRENIRUOJASI JŪROJE IEŠKOTI DINGUSIŲ ŽMONIŲ

  • 2

Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro personalas, Karinių jūrų pajėgų vadovavimo ir aprūpinimo laivas „Jotvingis” (N42) bei Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 trečiadienį dalyvauja tarptautinėse paieškos ir gelbėjimo pratybose Baltijos jūroje.

Iš anksto suplanuotas pratybų scenarijus numato suderintą tarptautinių gelbėjimo pajėgų veikimą atviroje jūroje nelaimės ištiktų orlaivių ir laivų keleivių gelbėjimo atvejais. Pagal pratybų scenarijų bus ieškoma atviroje jūroje dingusių žmonių, vykdomi pagalbos avariją patyrusiam laivui veiksmai.

Mokymai vyksta centrinėje Baltijos jūros dalyje, Latvijos, Lietuvos ir Švedijos paieškos ir gelbėjimo rajonų sankirtoje. Juose dalyvauja Latvijos, Lietuvos ir Estijos jūrų, oro ir jungtiniai gelbėjimo centrai, keturi orlaiviai ir penki laivai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Švedijos. Visas pratybas koordinuoja Jungtinis Švedijos gelbėjimo koordinavimo centras.

„Dynamic Mercy“ yra kasmetinės NATO paieškos ir gelbėjimo pratybos, kurias Atlanto vandenyne arba Baltijos jūroje organizuoja NATO jūrų komponento štabas Nortvude, Jungtinėje Karalystėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

RK.

Įdomu kas dirba BNS? Norėčiau pažiūrėti į žmogų, kuris rašo apie besitreniruojantį laivą ir sraigtasparnį.

klp

nu va ledo nebuvo , zveju nukelti nereikejo tai dabar preiseina treniruotes rengti , pinigus metyti... visada sakiau geriausia treniruote reali situacija...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS