A. Mazuronis: V. Uspaskicho aiškinimai dėl pradėto ikiteisminio tyrimo neatitinka tikrovės | Diena.lt

A. MAZURONIS: V. USPASKICHO AIŠKINIMAI DĖL PRADĖTO IKITEISMINIO TYRIMO NEATITINKA TIKROVĖS

Teisėsaugos akiratyje vėl atsidūrusios Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako nepatikėjęs buvusio „darbiečių“ lyderio Viktoro Uspaskicho aiškinimais dėl pradėto ikiteisminio tyrimo, susijusio su neteisėtu Europos Sąjungos (ES) lėšų įgijimu.

„Nelabai patikėjau tuo aiškinimu, ką jis (V. Uspaskichas – ELTA) tarybos nariams aiškino. Plačiai aiškino, bet, mano nuomone, tikrovės neatitinkančiais faktais“, – trečiadienį „Delfi“ televizijai teigė A. Mazuronis, patikindamas, kad konkrečiai su juo narystę partijoje sustabdęs V. Uspaskichas nesikalbėjo.

„Labai patogi tokia pozicija – atsitraukti nuo visko ir sakyti, kad jūs aiškinkitės kažką, kur nieko nežinote ir nebuvote, o aš pažiūrėsiu, kaip ten kas klostosi“, – pridūrė Darbo partijos pirmininkas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę posėdžiavusi Darbo partijos taryba nusprendė nesitraukti iš EP rinkimų. Visgi, po partijos būstinėje vykdytų kratų, politinės jėgos įkūrėjas ir europarlamentaras Viktoras Uspaskichas sustabdė narystę „darbiečių“ gretose. Jo vietą rinkiminiame sąraše į EP užėmė Seimo narys Valentinas Bukauskas.

Tačiau tokiems sprendimams pritarė ne visi „darbiečiai“ – parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė pranešė pasitraukianti iš partijos. Seimo narė teigė, kad neturi planų sieti savo karjeros su politine veikla. Be to, argumentavo politikė, išsiskyrė jos bei partijos tarybos pozicijos svarbiausiais klausimais. Ir nors partiją palieka, I. Kačinskaitė-Urbonienė ketina likti „darbiečių“ frakcijos Seime nare.

Penktadienį FNTT pranešė, kad kratos, atliktos Darbo partijos būstinėje, yra susijusios su ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio ES biudžeto lėšų įgijimo. Įtariama, jog lėšos pasisavintos neatliekant ar imituojant Europos Parlamento (EP) narių padėjėjų funkcijas. Atliekamas tyrimas yra susijęs su asmeniu, ėjusiu vieno iš EP narių patarėjo pareigas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietiškas

Taigi! Taip su seniu Mazuroniu ir iškilai"į aukštybes" per Uspaskichą! Gėda būtų mazuroniukui "loti" ant jo! Padinaudojo juo, o dabar šlykščiai elgiasi - sąžinės nors savo globėjo atžvilgiu turėkite, Mazuroniai!

Beisbolo lazda

uspaskichui bus ka put. Mazuronis užpyko ir beisbolo lazda lups uspaskichą tiek, kad briuselyje ir kremliuje dūmai rūks. Pirmyn Mazuroni, dar pasikviesk tėvelį, Pinskuvienę, Guogą, Graužinienę, Gapšį ir padaužykit tą putino usssspassskichą.

Ale žėk

kam skambina varpai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS