Orai: vasariškas karštis įsismagins, laimei, bus ir gaivinančio lietaus | Diena.lt

ORAI: VASARIŠKAS KARŠTIS ĮSISMAGINS, LAIMEI, BUS IR GAIVINANČIO LIETAUS

  • 2

Pirmadienis Lietuvoje buvo šiltas, praslinko trumpi lietūs su perkūnija, vietomis smarkūs – Plungėje, Akmenėje. Taip pat iškrito kruša ir netgi buvo užfiksuotas viesulo straublys, tačiau iki žemės jis nenusileido, informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Pasak sinoptikų, šiandien Lietuvoje vietomis trumpi lietūs su perkūnija, kai kur smarkūs. Vėjas šiaurinių krypčių, 5–10 m/s. Aukščiausia temperatūra 23–28, pajūryje 20–22 laipsniai šilumos.

Trečiadienio naktį kai kur trumpai palis, dieną lietaus tikimybė maža. Naktį vietomis rūkas. Vėjas naktį silpnas, dieną pietų, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 11–16, dieną 26–31 laipsnis.

Ketvirtadienį daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis perkūnija. Vėjas pietų, pereinantis į vakarų, naktį 4–9 m/s, dieną 6–11 m/s. Temperatūra naktį 14–19, dieną 22–27, pajūryje apie 20 laipsnių.

GALERIJA

  • Juodupė, Rokiškio rajone, pirmadienio pavakarę žemę nuklojo krušos ledėkai.
  • Pasvalio rajone, Joniškėlyje, buvo užfiksuotas viesulo straublys, tačiau iki žemės jis nenusileido.
Gairės: orai, orų prognozė, sinoptikai, gero žodžio galia
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

default

#Laisvė yra Laisvė. Stebėkite susitikimą kur norite ir ne kitaip ⇒ bit.ly/Susitikimas2023

Taupykime H2O!!!

Senas H2O taupymo būdas: kiekvieną vandens puodelį panaudoti 2-3 kartus. Taip, kaip kadaise taupėme, kai iš toli, iš šulinių H2O nešiodavome. Laikas statyti daugiabučius (=DB), kuriuose vonios, dušo ir skalbyklės H2O nebūtų šalinamas į kanalizaciją, o būtų čia pat ar grupiniame boileryje kaupiamas ir nukreipiamas į tualetų bakelius (nuleisti pasinaudojus unitazu). Iš vonios nenuleistas (į kibirus, skalb. katilą supiltas) H2O gali būti naudojamas vazonams ar palangės augalams palaistyti, grindims išplauti (o išplovus - unitazui nuplauti). Į kriauklę/plautuvę po čiaupu pastatykime dubenį, ir į jį bėgs vanduo nuo plaunamų rankų (vonioje), obuolių, bananų, ir t.t., bei nuo skalaujamų indų (virtuvėje). Taip sumažinsime H2O švaistymą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS