Pareigūnui nušovus agresyvią moterį – A. Bilotaitės reakcija | Diena.lt

PAREIGŪNUI NUŠOVUS AGRESYVIĄ MOTERĮ – A. BILOTAITĖS REAKCIJA

Reaguodama į įvykį, kai policijos pareigūnas nušovė juos ir medikus puolusią moterį, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė žada su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu aptarti tarnybų reagavimo algoritmus tais atvejais, kai susiduriama su agresyviais asmenimis.

„Turėsime artimiausiu metu aptarimą su sveikatos apsaugos ministru, mūsų institucijos turėtų aptarti klausimus, kas susiję su psichikos sveikatos problemomis ir iš to išeinančiomis situacijomis, kai kyla pavojus ir medikų sveikatai, apskritai, dėl tų pačių reagavimo algoritmų“, – BNS sakė ministrė.

Kaip skelbė policija, į Vilniaus rajoną, Baraškų kaimą, antradienį po vidurdienio medikai vyko gavę iškvietimą, jog moteriai sutriko sveikata. Apie 50-ies metų moteris buvo agresyvi, kastuvu apdaužė medikų automobilį bei peiliu puolė medikus ir vėliau atvykusius policininkus, juos sužalojo.

Pareigūnai keliskart panaudojo elektrošoko prietaisą „Taser“, ašarines dujas, tačiau tai nesustabdė moters, todėl vienas policininkų keliskart šovė į moterį, ji nuo sužeidimų mirė.

Dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas, taip pat – ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo ir galimo piktnaudžiavimo.

Pareigūnui teikiama visa reikalinga pagalba. Suprantame, kad labai sudėtinga situacija, bet nenoriu komentuoti detalių.

A. Bilotaitė sakė negalinti detaliau komentuoti pareigūnų veiksmų, nes tai ir turės įvertinti minėti tyrimai.

„Pareigūnui teikiama visa reikalinga pagalba. Suprantame, kad labai sudėtinga situacija, bet nenoriu komentuoti detalių, kas ką darė ir kokių veiksmų ėmėsi – labai sudėtinga ir skausminga situacija. Nenoriu jos komentuoti, tą turi padaryti atitinkamai tam tikros institucijos“, – sakė ji.

Ji taip pat teigė trečiadienį šią situaciją aptarusi su generaliniu policijos komisaru Renatu Požėla. Anot ministrės, su policijos vadovu aptarti pareigūnams nuolat vykdomi mokymai, kaip reaguoti į tokias situacijas, ji teigė pabrėžusi, jog būtina peržiūrėti, „ką dar galime padaryti, kad institucijos turėtų labai aiškius tarpusavio algoritmus, bendrą veikimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

LIETUVOS piliete nesulaukusi is prezidento pagalbos

dabar pabande gyva zmogu nusauti ,,jei sauli apdovanos ,tai bus nepaskutinis saulys ,geda prezidente ,jau visai bardakas lietuvoj ,vaiku prievartautojai, ir pedofilai -nebaudziami, vaku teises is normaliu motinu atimineja vaikus ,policijos pareigunas nusove neigalia moteri is 5-iu kulku ,ar gali sitaip pareigunai elgtis demokratinej valstybej ,gana prezidente lakstyt po pasauli ,daryk tvarka savoj lietuvoj ,nori but gerbiamas tarp instituciju ,dirbk liaudziai kuri tave isrinko , o ne institucijom ,zmones neakli .ir mato kaip nesirupini jais ,ateis rinkimai ir jusu niekas nerinks

Ar žino R Požėla ir A Bilotaitė apie pernai Misgirių stovyklavietėje nesibaigus renginiui žuvo jauna mama su dukrele Renginysvyko keturias dienas buvo prekiaujama alkoholiunebuvo budinčių pareigūnų medikų gaisrinės Į nurodytus pažeidimus tyrimas nepradėtas atmetus prašymą teismas taip pat nenagrinėjanepateikia renginio organizavimo dokumentų Aiškiai nebuvo laikomasi renginio organizavimo taisyklių patvirtintų savivaldybės Ar mūsų valstybė dar vadinasi teisine

nuomonė

pareigūnai turi būti mokomi kaip derėtis, o ne nušauti... kai kurie pareigūnai yra apgailėtini ir neverti pareigūno vardo...sulindę policijon kaip kiaulės, jog turėtų galimybę rodyti savo valdžią ir išeiti išankstinėn pencijon. PAMENAME pareigūnus KGB LAIKAIS, niekšų sąmokslas ir tiek... kritika prieš neįtikusius advokatus bei STT pareigūnus galėjo pasibaigti psichuške....NORMALU, jog žmonės priešinasi:):):) psichologijos paskaitykit:):):)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS