Liudininkė prisiminė policininko nušautą moterį: ji talžė mūsų automobilį, griebė tetai už plaukų | Diena.lt

LIUDININKĖ PRISIMINĖ POLICININKO NUŠAUTĄ MOTERĮ: JI TALŽĖ MŪSŲ AUTOMOBILĮ, GRIEBĖ TETAI UŽ PLAUKŲ

  • 91

Aistros dėl policininko nušautos psichikos liga sirgusios moters nerimsta. Plačiau – LNK reportaže.

Atsirado su auka anksčiau susidūrusių žmonių. Tapatybės nenorinti atskleisti Vilniaus rajono gyventoja prisiminė, kaip prieš kelerius metus ši moteris visiškai netikėtai sustabdė jos ir tetos automobilį.

„Sustojus pradėjo talžyti mūsų automobilį. Mes išlipome, paklausėme, kodėl taip daro. Tada moteris griebė tetai už plaukų. Mes niekaip negalėjome atgniaužti jos rankos“, – kalbėjo liudininkė.

Tetai išsivaduoti padėjo į pagalbą atskubėjęs vyras ir jos pabėgo nuo moters. Tačiau tuo viskas nesibaigė.

„Nukentėjo labai daug automobilių. Visiems, kas važiavo ir nespėjo pasišalinti, buvo išdaužyti veidrodėliai. Mes iškvietėme pareigūnus. Paaiškėjo, kad ir kažkas kitas buvo jau iškvietęs. Atvažiavę pareigūnai niekaip negalėjo sutvardyti ponios. Keturi pareigūnai galais negalais ją sutramdė. Medikai pasakė, kad moteris buvo neseniai paleista iš psichiatrinės ligoninės, o grįžusi namo visiškai nevartojo vaistų“, – sakė nukentėjusioji.

Liudininkė atsiminė, kad dėl įvykio buvo ir teismas. Kelių apgadintų automobilių savininkai prašė kompensacijų.

„Ji buvo labai stipri ir nesuvaldoma. Pareigūnai tikrai nekalti“, – teigė moteris.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Praėjus porai dienų po tragiško įvykio, situaciją pakomentuoti nusprendė ir generalinis komisaras, tačiau jis negalėjo daug pasakyti, nes prokuroras uždraudė kalbėti apie detales. Nors liudininkė pasakojo apie anksčiau velionę bandžiusius tramdyti pareigūnus, generalinis komisaras kalba kitaip.

Ji buvo labai stipri ir nesuvaldoma.

„Neturėjome tokios informacijos. Ši moteris nebuvo policijos klientė“, – sakė generalinis komisaras Renatas Požėla.

Esminis klausimas kyla, kodėl medikai atvyko daug anksčiau nei policijos pareigūnai.

„Pareigūnų reagavimas yra vertinamas ikiteisminio tyrimo rėmuose. Galiu tik pasakyti, kad policija reagavo į visus skambučius ir pranešimus. Ikiteisminis tyrimas atsakys, ar jie tinkamai reagavo, ar jie laiku reagavo, ar jie ėmėsi visų reikiamų priemonių“, – teigė R. Požėla.

Bendrasis pagalbos centras dar trečiadienį paskelbė, kad mamai specialiąsias tarnybas kvietęs sūnus prašė ir medikų, ir policijos.

„Tai buvo sūnaus, kaip skambintojo, vertinimas. Tačiau sprendimus priima pajėgas valdantis pareigūnas“, – sakė Vilniaus apskrities policijos komisariato viršininkas Renaldas Žekonis.

Pasak generalinio komisaro, praktikoje dažnai būna, kad pareigūnai išvyksta vienur, bet bevažiuojant nukreipiami kitur, kur tuo metu situacija atrodo pavojingesnė.

„Tuo pat metu Vilniuje tikrai buvo įvykių, kurie buvo kvalifikuojami kaip A ir B lygio. Kaip žinia, tuo pat metu įvyko kita tragedija Elektrėnų savivaldybėje, į kurią išvyko didelės pareigūnų pajėgos“, – sakė generalinis komisaras.

R. Požėla tikino, kad pareigūnai tikrai buvo apmokyti, kaip elgtis. Pareigūnai, net naudodami ginklą, stengiasi nesitaikyti į gyvybiškai svarbius organus.

„Prieš žmones šaunamas ginklas naudojamas tik kaip išimtinė priemonė“, – teigė R. Požėla.

Generalinis prokuroras neneigė, kad jei pareigūnai būtų turėję informacijos apie moters sveikatos būklę, būtų geriau pasirengę. Esą policijai būtų naudinga turėti prieigą prie e.sveikatos, tačiau jie šiuo metu neturi tokios galimybės. Taip pat reikalingi bendri policijos ir medikų mokymai, kaip reaguoti iškilus grėsmingoms situacijoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (91)

elena

kaip keista atsirado liudininke o is kur jinai zino kad cia ta pati jinai jos tai nemate nori isteisinti policininka tai dabar visokiu liudininku prigalvoja

elena

bet kokiu atveju jie turi buti pasirenge koks cia pasakymas keistas kaip rase kad su tazeri buvo panaudoja tai kaip negalejo kaip buvo prieje jos sutramdyti labai keista cia viskas

Niekaip

nesuprantu kam reikejo provokuoti ligonę,po to nušauti? Kodel su žmogumi taip pasielgė tie kas turejo padeti. Kaip tai pavadinti , valstybes, tarnybų išsigimimu, nužmogėjimu, valstybes degradacija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS