Pasaulio lietuviai iš 54 šalių renkasi Vilniuje | Diena.lt

PASAULIO LIETUVIAI IŠ 54 ŠALIŲ RENKASI VILNIUJE

  • 16

Seime liepos 17–21 dienomis rinksis XVII Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) Seimo nariai. Vienas svarbiausių klausimų PLB Seimo darbotvarkėje – naujos valdybos rinkimai. Taip pat bus svarstomi bendradarbiavimo su Lietuvos institucijomis, artėjančio referendumo, pagalbos karo niokojamai Ukrainai bei kiti išeivijai svarbūs reikalai.

„Ištvėrę kelerius metus trukusią pandeminę atskirtį, pasaulio lietuviai vėl renkasi Vilniuje. Mums, savo bendruomenių atstovams iš 54 valstybių, bus miela ir prasminga pagaliau vėl pasimatyti gyvai. Susitikimą temdo karo Ukrainoje nuotaika, bet kita vertus, tai bus stiprus impulsas toliau telkti pagalbą broliams ir sesėms ukrainiečiams. Šioje grėsmių akivaizdoje aptarsime ir galimą pasiruošimą rezistencijai, nors labai tikiuosi, kad to niekad neprireiks realybėje, – sako PLB valdybos pirmininkė Dalia Henke. – Nekantriai laukiu šio susitikimo ir iš anksto naujai išrinktai PLB valdybai noriu palinkėti sėkmingos kadencijos, perkelti išeivijos ir Lietuvos bendradarbiavimą į kokybiškai naują lygmenį, išvengiant PLB institucionalizacijos, toliau puoselėti demokratinio bendradarbiavimo tradicijas.”

Pasaulio Lietuvių bendruomenė yra pelno nesiekianti organizacija, kurios misija – ugdyti ir išlaikyti užsienyje gyvenančiųjų lietuvybės dvasią.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

skiep

man ukrainieciai ne broliai ir ne seses.Tikejimas pravoslavu,kalba kaip rusu ,kokie jie mums broliai? Padekim,bet nevadinkim ju musu broliais,nes zmones gali supykt.Kazokai is Ukrainos ziauriai malsino lietuviu sukilima pries cara,tikrai broliai.

Žmonės turi gyventi savo Tėvynėse,

ir būti jose šeimininkai ir puoselėtojai,negali būti 2 motinų.Ekonominiai emygeriai yra apgailėtini mankurtai.

Senolis

Jokios dvigubos pilietybės! Jokio balsavimo! Pasrinkote kelią ir žygiuokite juo. Mes, čia likę, kaip nors patys susitvarkysime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS