Po sukrečiančio vaizdo įrašo: yra gauti 46 pranešimai apie šio vaiko galimus teisių pažeidimus | Diena.lt

PO SUKREČIANČIO VAIZDO ĮRAŠO: YRA GAUTI 46 PRANEŠIMAI APIE ŠIO VAIKO GALIMUS TEISIŲ PAŽEIDIMUS

  • 149

Kalbėdama apie viešojoje erdvėje išplitusį vaizdo įrašą ir jame matomą vaiko nuo mamos atskyrimą, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė sako, kad nuo 2018-ųjų iš viso gauti 46 pranešimai apie galimus šio vaiko teisių pažeidimus, skelbia portalas lrt.lt.

„Pati situacija tikriausiai rutuliojasi nuo 2018 metų, aktyviai – nuo 2022 metų. Tikrai gautas ne vienas pranešimas dėl galimo vaiko teisių pažeidimo. Nuo 2018 metų iki šių metų rugpjūčio gauti 46 pranešimai apie galimus vaiko teisių pažeidimus – būtent šio vaiko“, – portalui teigė I. Skuodienė.

Ji pažymėjo, kad pranešimų buvo gauta tiek iš abiejų tėvų, taip pat iš sveikatos priežiūros įstaigos, vaiko teisių apsaugos specialistų, socialinių paslaugų centro. I. Skuodienė pripažino, jog su šeima tarnybos dirbo ne vienerius metus.

I. Skuodienė taip pat atkreipė dėmesį, jog viešojoje erdvėje išplitusiame vaizdo įraše matomo atskyrimo metu vaikas iš šeimos nebuvo paimtas – šiuo metu jis su tėčiu. Nei vienam iš tėvų teisės į vaiką nėra apribotos, tačiau yra sudaryta bendravimo tvarka, pažymi I. Skuodienė.

„Nėra taip, kad kažkuris iš tėvų neteko teisės į savo vaiką. Bet vaikas turėjo būti grąžintas į savo gyvenamąją vietą, grąžintas į ugdymo procesą, į savo socialinę aplinką, pas draugus, į būrelius.

Visas vaizdas tada yra kiek kitoks.

Svarbu pastebėti, kad tai buvo rugsėjo 21 diena, o vaikas nelankė mokyklos, nedalyvavo ugdymo procese. Kitaip tariant, mama su vaiku slapstėsi“, – portalui lrt.lt atvejį komentavo I. Skuodienė.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos nurodo, jog vaizdo įraše užfiksuotas vaiko paėmimas įvyko rugsėjį, kai teismas skubiai įpareigojo mamą perduoti vaiką tėvui, tačiau moteriai nevykdant šio sprendimo, jį įgyvendinti turėjo tarnyba.

„Įraše – tik kelios minutės to fragmento, o įvykis vyko tikrai ilgai, viskas truko ilgiau nei kelias valandas. Visas vaizdas tada yra kiek kitoks“, – sakė I. Skuodienė.

Viešojoje erdvėje pirmadienį ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkė ir rėkė „ne“, „mamyte“, „gelbėkit“, „paleiskit“. Darbuotojai vaiką ramino, teigdami, kad „tavo mamytė niekur nedingo“. Mama prašė pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (149)

RK

Ponia Ilma Skuodienė gal ir tiesą sako, o gal ir ne. Jei gi reikia išsaugoti savo ir darbuotojų prestižą. Lietuvos žmonės turėkitę savo tvirtą nuomonę apie šią situaciją. Mes visi puikiai žinomę, kaip šios tarnybos dirbą. Prisiminkimę Klaipėdą, 6-7 metai atgal Kėdainius.

Jurgis

Šaunu..rašoma daugiau apie pagrobtą vaiką.Jeigul būtų normali valdžia..mamai grobti nereikėtų...savo vaiko...kam tėvui vaikas,juk jis tuoj barškins kitą..juk čia tikriausiai motina ubagė kad jos niekas negina,tik kaltina.Juk motina neapsigins saves būdama ubagė...o tėveliui padės vaikų teisės..Viena aišku..vaikas turi mamą ir turi būti su ja..jeigul ji atiduotų savo noru..tai taip.Nėra nieko baisiau,kaip atimti vaiką jėga. Kodėl 5mėnesių mažylio niekas negalėjo paiimti,matyt bijojo budulio...jis buvo ..karatistas..jam leido Vaikų teisės auginti ir užmušti vaiką...todėl ir motinos negalėjo būti šalia..nes tėvas augino.Sėkmės tarnyboms...gerai dirbat....

Doda

O kaip vykdyti teismo sprendimą jei vaikas apsikabinęs mamą, tėtį ar senelį ,senelę,?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS