Prezidentas sveikina tremtinių sąskrydį: šis renginys liudija nepalaužiamą dvasią ir ryžtą | Diena.lt

PREZIDENTAS SVEIKINA TREMTINIŲ SĄSKRYDĮ: ŠIS RENGINYS LIUDIJA NEPALAUŽIAMĄ DVASIĄ IR RYŽTĄ

Tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“ liudija nepalaužiamą jo dalyvių ryžtą niekada nesitraukti iš Lietuvos sargybos, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Kiekvieną rugpjūtį šis renginys visai Lietuvai liudija nepalaužiamą Jūsų dvasią ir ryžtą niekada nesitraukti iš Lietuvos sargybos“, – rašoma šalies vadovo sveikinime šeštadienį Ariogaloje vykstančio sąskrydžio dalyviams.

Prezidentas pabrėžia, kad Lietuvos politiniai kaliniai, tremtiniai ir laisvės kovų dalyviai, drąsiai sutikę jiems tekusius išmėginimus ir išsaugoję žmogiškąjį orumą, paliko neišdildomą tvirtumo įspaudą lietuvių tautos sąmonėje.

Anot šalies vadovo, jų pavyzdys itin svarbus šiomis dienomis, tęsiantis Kremliaus režimo agresijai prieš laisvę žūtbūtinai ginančią Ukrainą, sakoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

„Jūsų kartai su kaupu teko patirti aukų, kurias ant savo laisvės aukuro dabar deda ir mūsų broliai bei sesės ukrainiečiai. Kaip dėl Jūsų pasiaukojimo Lietuva tapo laisva, taip, tikiu, ir ukrainiečių kova baigsis laisvės pergale. Jūsų pavyzdžio įkvėpta, Lietuva ir toliau atkakliai rems tuos, kas priešinasi blogiui ir prievartai“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Premjerė tremtinių sąskrydyje: kiekviena karta turi savą kovos už laisvę misiją

Kiekvieną kartą turi savą kovos už laisvę misiją, sako šeštadienį Ariogaloje Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydyje „Su Lietuva širdy“ dalyvavusi premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kiekviena karta turi savą kovos už laisvę misiją. Mes semiamės stiprybės iš istorijos, tačiau čia ir dabar turime liudyti savo neišsenkamą drąsą ir pasiaukojimą. Šiandien visokeriopa parama didvyriškai kovojančiai Ukrainos tautai yra itin svarbi mūsų laisvės auginimo dalis“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Ministrė pirmininkė sąskrydžio dalyviams priminė liepą Vilniuje vykusį NATO viršūnių susitikimą, jo metu Lietuvai skirtą dėmesį ir buvimo Aljanso nare svarbą galimos agresijos atveju.

„Itin reikšminga, kad pagaliau vertinama mūsų skaudi istorinė patirtis ir jos subrandinta geopolitinė išmintis“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerė kalboje taip pat akcentavo tiek pagalbos Ukrainai, tiek savo galios stiprinimo svarbą, visuotinio pilietinio pasipriešinimo gebėjimų ugdymą, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Raseinių rajone Ariogaloje šeštadienį vyko tradicinis tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“.

Renginį organizavo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga kartu su Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centru, Raseinių rajono savivaldybe, Lietuvos kariuomene, Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos šaulių sąjunga, rekonstruktorių klubu „Partizanas”, Lietuvos nacionaliniu kultūros centru.

„Mes jau 33 -iąjį kartą susirenkame Ariogaloje, prie Dubysos slėnio, visi kaip broliai ir seserys, ne tik pasimatyti, pabendrauti, bet ir aptarti politines aktualijas. Mumyse dar gyva Lietuvos rezistencijos dvasia, tad į šventę kviečiame atvykti visus Lietuvą mylinčius žmones“, – sako Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Pensininkė

Manau kad visi tie ukru draugai gerai pasipelnė iš to karo Neišimtis ir musu valdžiukė Iš kur tokia meilė zelionkai zelionkienei šaikos vadam kuriem lietuviu tautos idijotai sunešė milijonus Tik protingi tautiečiai nesivėlė i ta nešvaru karo bizni Man tiesiog šlikštus šitas ukru vėliavos ir zelenskienės bučiuotojas

Senjorė

Lietuvius trėmė stalino laiku KGBistai ir labai daug buvo prikviesta ukrainos banderu chacholu kurie įpač uoliai darbavosi lenkijoje ir lietuvoje Tai buvo patys žiauriausi trėmėjai ukrai Mus buožėm vadino mušė ir grudo i vagonus Šitie komuniagos ir dabar labai kviečiasi ukru AZOV talkininkus slepia tiesa nuo jaunimo ir net pinigus nausėda su landzbergu ištraukė iš tautos kad sumokėtu ju gynėjams Koks tikslas nualinta banditu šali suvežti i lietuva Jus manot kad prikviesti ukrai baltarusai jei ateis rusai puls jus gynti Tai jus visiški durniai Išpjaus jus ir pasiskus Putinui kad jus pirkot ginklus ir kurstėt slavu žudima

5 kolona

paskaičius komentarus,atrodo ,kad durnyne įjungė nemokomą internetą.Tikrai yra ką tremti į ruskyną.Pagal i.p adresiukus labai paprasta būtų tą 5 koloną išgaudyti,kad nesmirdėtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS