Šiemet planuojama atnaujinti Lazdijų pasienio punkto infrastruktūra | Diena.lt

ŠIEMET PLANUOJAMA ATNAUJINTI LAZDIJŲ PASIENIO PUNKTO INFRASTRUKTŪRA

Pasienyje su Lenkija esančiame Lazdijų punkte šiemet planuojama atnaujinti infrastruktūrą – nugriauti likusius senuosius pastatus, pastatyti naują patikros postą, įrengti stovėjimo aikšteles, vaizdo stebėjimo bei apšvietimo sistemas.

„Esami statiniai jau kurį laiką nebuvo naudojami, infrastruktūra fiziškai ir morališkai pasenusi bei nusidėvėjusi. Dėl nepatrauklumo, nesant galimybių pastatus pritaikyti kitoms veikloms vykdyti, tik nedidelė dalis patalpų buvo išnuomota“, – BNS teigė statybos darbų konkursą paskelbusios Pasienio kontrolės punktų direkcijos vadovas Mindaugas Zobiela.

Jo teigimu, Lazdijų pasienio punkto statiniai jau kurį laiką buvo nenaudojami, o infrastruktūra buvo pasenusi bei nusidėvėjusi.

Esami statiniai jau kurį laiką nebuvo naudojami, infrastruktūra fiziškai ir morališkai pasenusi bei nusidėvėjusi.

„Toks projektas naudingas visuomenei, kadangi suteiks daugiau patogumų keliaujantiems, prisidės prie teigiamo valstybės įvaizdžio skatinimo ir turės reikiamą infrastruktūrą, esant reikalui atkurti sienos kontrolę ar mobiliam patruliavimui“, – sakė M. Zobiela.

Jo teigimu, šiuo metu jau yra gautas leidimas statybai, o visus darbus numatoma atlikti iki šių metų pabaigos. Pasak M. Zobielos, didžioji dalis griautinų statinių Lazdijų pasienio punkte buvo nugriauti dar pernai.

Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP) paskelbtame pirkime nurodyta numatoma bendra darbų vertė – 740 tūkst. eurų (be PVM). Pasienio kontrolės punktų direkcijos vadovo teigimu, galutinė kaina paaiškės atlikus viešojo pirkimo procedūras.

Darbus planuojama finansuoti iš valstybės biudžeto lėšų.

Lazdijų pasienio punktas tapo nebenaudojamas nuo 2007 metų, kuomet Lietuva prisijungė prie Šengeno erdvės.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O muitininkų kvartalą irgi griaus ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS