Siūlo nepritarti pataisoms dėl nemokamų pratybų sąsiuvinių moksleiviams | Diena.lt

SIŪLO NEPRITARTI PATAISOMS DĖL NEMOKAMŲ PRATYBŲ SĄSIUVINIŲ MOKSLEIVIAMS

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) siūlo nepritarti pataisoms dėl nemokamų pratybų sąsiuvinių moksleiviams.

Šiuo metu Švietimo įstatymas numato, kad mokinys vadovėliais naudojasi nemokamai, o individualiomis mokymosi priemonėmis (pratybų sąsiuviniais, rašymo priemonėmis, skaičiuotuvais ir kitomis) aprūpina tėvai.

Seimas svarsto  Darbo partijos inicijuotą Švietimo įstatymo pataisą, kad mokinys nemokamai naudojasi ne tik knygomis, bet ir mokymo priemonėmis, o pratybos būtų braukiamos iš sąrašo priemonių, kuriomis moksleivį turi aprūpinti tėvai.

Ministerijos teigimu, siūloma nuostata neaiški - įstatymo rengėjai neįvardijo ir nepaaiškino, kokias mokymo priemones pataisose turi omenyje. Pasak ŠMM išvados, įstatyme turėtų būti nurodyta, kuriomis mokymo priemonėmis mokinys naudotųsi nemokamai, o už kurių aprūpinimą būtų atsakingi tėvai.

Taip pat ŠMM sako, jog tiksliai neapibrėžus, kurios mokymo priemonės būtų nemokamos, negalima apskaičiuoti ir lėšų poreikio. „Priėmus įstatymo projektą, jo įgyvendinimui reikėtų papildomų lėšų mokymo priemonių įsigijimui jau šiais metais, nors įstatymo projekto rengėjai aiškinamajame rašte nepagrįstai nurodo, kad įstatymui įgyvendinti papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikės“, - rašo ŠMM.

Taip pat ministerija kritiškai vertina ir Seime svarstomų Švietimo įstatymo pataisų projekto nuostatą, kuri įpareigotų ministeriją prižiūrėti vadovėlių rengimą. Pasak ŠMM, iš tokios nuostatos neaišku, kaip turėtų būti kontroliuojamas vadovėlių rengimo procesas, o projektu keliamiems tikslams įgyvendinti užtenka ir dabartinės tvarkos, kai įvertinamas jau parengto vadovėlio tinkamumas mokykloms.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Čiubaka

Kuo mūsų vaikai prastesni už seimo narius? Jie gi gauna po 2K LT ant tušinukų

kl

blogos ne tik pratybos, bet ir vadovėliai. reikia iš esmės tobulinti juos, vengti dviprasmybių. betgi ne apie kokybę siūlo balsuoti, o apie tai, kad atsiima pažadą teikti mokymosi priemones nemokamai.taigi, politikai neketina atsisakyti savo privilegijų bei kanceliarinių išmokų, o vaikų išlaikymo išlaidas drįsta diskutuoti be sąžinės priekaištų

butent

Pratybos reikalingos tik ju autoriams ir leidejams,tai beprotiski pinigai,kasmet isleidziam mase pinigu tik pratybom,as uz tai kad,arba jos butu nemokamos,arba ju visai nebuutu,tegu mokytojai atieka savo darba,o ne liepiaruost vaikams pratybas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS