Teismo sprendimas: ukrainietė, anketoje nurodžiusi, kad Krymas priklauso Rusijai, liks Lietuvoje | Diena.lt

TEISMO SPRENDIMAS: UKRAINIETĖ, ANKETOJE NURODŽIUSI, KAD KRYMAS PRIKLAUSO RUSIJAI, LIKS LIETUVOJE

Anketoje dėl vizos pratęsimo nurodžiusi, kad Krymas priklauso Rusijai, Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimu ukrainietė galės likti gyventi Lietuvoje, skelbia naujienų portalas „15min“.

Pasak portalo, tokį sprendimą LVAT priėmė išnagrinėjęs dvejus metus šalyje gyvenančios ukrainietės Viktorijos M. skundą dėl Migracijos departamento draudimo jai gyventi Lietuvoje.

Šiemet kovą iš Donecko kilusi 38-erių moteris gavo Migracijos departamento pranešimą, kad jai nepratęstas leidimas gyventi Lietuvoje pagal Užsieniečių teisinės padėties įstatymo straipsnį, draudžiantį užsieniečiui atvykti į Lietuvą, jeigu jis gali kelti grėsmę valstybės saugumui ar viešajai tvarkai.

Kaip skelbia „15min“, neigiamą išvadą Valstybės saugumo departamentas (VSD) pateikė, kai moteris pildydama prašymą pratęsti vizą anketoje į klausimą, kam priklauso Krymas, nurodė Rusiją. VSD nurodė, kad toks atsakymas reiškia, jog užsienietis išreiškia paramą Rusijos įvykdytai karinei agresijai prieš Ukrainą ir jos teritorijų okupacijai.

Tačiau nagrinėdamas motes skundą teismas pažymėjo, kad ties kitu klausimu anketoje moteris nurodė, jog nepritaria Rusijos vykdomiems kariniams veiksmais Ukrainos teritorijoje. Teismas konstatavo, kad Migracijos departamentas, vertindamas, ar asmuo kelia grėsmę valstybės saugumui, neturėtų automatiškai VSD išvados perkelti į sprendimą, o vertinti aplinkybių visumą, įvertinti duomenis apie jo šeimą, darbą, padarytus pažeidimus.

Teismui leidus ukrainietei gyventi Lietuvoje, šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas, tačiau, kaip „15min“ informavo Migracijos departamentas, nuspręsta jo neskųsti.

Gairės: karas Ukrainoje, migracijos tarnyba, Krymas priklauso Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS