Teismo sprendimo sulaukusi E. Pridotkienė įsidarbino Priklausomybių ligų centre | Diena.lt

TEISMO SPRENDIMO SULAUKUSI E. PRIDOTKIENĖ ĮSIDARBINO PRIKLAUSOMYBIŲ LIGŲ CENTRE

Dėl neteisėto praturtėjimo nuteista buvusi laikinoji Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) direktorė Evelina Pridotkienė įsidarbino Respublikiniame priklausomybės ligų centre (RPLC).

Priklausomybių ligų centre E. Pridotkienė užima Metodinio vadovavimo ir monitoringo skyriaus specialistės pareigas.

Kaip BNS informavo RPLC strateginės komunikacijos patarėja Gabija Vitkevičiūtė, centras žinojo apie teismo sprendimą ir pažymėjo, kad pastarasis neapribojo jos galimybių dirbti valstybės įstaigose.

„Respublikinis priklausomybės ligų centras kandidatę į naujas pareigas priėmė teisėtai, atsakingai ir pagal reikalavimus“, – teigė G. Vitkevičiūtė.

„Centras gerbia valstybės teismų sistemos sprendimus ir tikrai visada be išimčių priimant darbuotojus remiasi sąžiningumo ir atsakingumo principais ir laikosi personalo vadybos standartus regalamentuojančių įstatymų – kaip kiekviena aukštos reputacijos organizacija“, – tvirtino ji.

Respublikinis priklausomybės ligų centras kandidatę į naujas pareigas priėmė teisėtai, atsakingai ir pagal reikalavimus.

Sausio pabaigoje E. Pridotkienė sulaukė teismo sprendimo dėl neteisėto praturtėjimo, dokumentų klastojimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos. Jai skirta daugiau nei 18 tūkst. eurų bauda. Netrukus po to E. Pridotkienė pateikė prašymą išeiti iš darbo Narkotikų kontrolės departamente.

Anot RPLC atstovės, E. Pridotkienė pastaruosius dešimt metų specializuojasi narkotikų politikos srityje, buvo Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (EMCDDA) Lietuvos Reitox kontaktinio centro vadovė, kaip ekspertė dalyvavo ES įgyvendinamuose projektuose.

„Ji turi didelę patirtį psichoaktyviųjų medžiagų prevencijos ir kontrolės srityje, daug metų dirbo su tarptautinėmis organizacijomis, atstovavo Europos Sąjungos institucijose. (...) Esame tikri, kad ilgametė jos patirtis priklausomybių lauke nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu pateisins lūkesčius“, – tvirtino G. Vitkevičiūtės.

E. Pridotkienė laikinai ėjo NTAKD direktorės pareigas 2022-ųjų balandžio–birželio mėnesiais, iki vasario vidurio ji taip pat vadavo departamento Stebėsenos ir analizės skyriui.

2022 metų birželį teisėsauga pradėjo tyrimą dėl E. Pridotkienės ir jos vyro neteisėto praturtėjimo.

Manoma, kad buvęs Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto direktorius Gediminas Pridotkas nusikalstamu būdu galėjo įgyti daugiau kaip 296 tūkst. eurų, korupcijos byla šią savaitę perduota teismui.

Kaip skelbė kartu su Europos prokuratūra tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), G. Pridotkas kaltinamas stambaus masto kyšininkavimu, pinigų plovimu, neteisėtu praturtėjimu.

Teisėsaugos duomenimis, jis, panaudodamas savo paties ir sutuoktinės E. Pridotkienės įsteigtą juridinį asmenį, taip pat kitas 15 susijusių įmonių, iš fizinių asmenų priėmė kyšių už palankumą ateityje instituto vykdomuose viešuosiuose pirkimuose, finansuojamuose Europos Sąjungos lėšomis, legalizavo nusikalstamu būdu įgytas lėšas bei neteisėtai praturtėjo.

Tyrimas E. Pridotkienės atžvilgiu baigtas jai skyrus anksčiau minėtą baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS