Tirs, ar buvęs Pasienio punktų direkcijos vadovas turtus susikrovė teisėtai | Diena.lt

TIRS, AR BUVĘS PASIENIO PUNKTŲ DIREKCIJOS VADOVAS TURTUS SUSIKROVĖ TEISĖTAI

  • 3

Susisiekimo ministerija ketina tirti, ar buvęs Pasienio kontrolės punktų direkcijos vadovas Arnoldas Tvaronavičius galėjo neteisėtai praturtėti, rašo naujienų portalas 15min.lt.

„Jeigu paaiškėja, kad valdininkų, buvusių ar esamų, nuosavybė ir turimas turtas, neatitinka deklaruotų pajamų, tai visada kelia ne tik nuostabą, bet ir įtarimą. Tokio pobūdžio klausimai visuomenei privalo būti atsakyti. Deja, susisiekimo sektoriuje panaši situacija būtų ne pirma. Sieksiu, kad visi galimo neteisėto praturtėjimo atvejai būtų išaiškinti“, – teigė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Portalo duomenimis, A. Tvaronavičius turi įvairaus nekilnojamo turto (NT) už daugiau nei 1 mln. eurų. Tarp NT objektų yra žemės sklypai įvairiose šalies vietose, taip pat keli namai ir butas Vilniuje.

Pats A. Tvaronavičius naujienų portalui nekomentavo turto kilmės. 12 metų Pasienio kontrolės punktų direkcijai vadovavusio A. Tvaronavičiaus atlyginimas prieš mokesčius pastaruoju metu siekė 1,7 tūkst. eurų.

A. Tvaronavičius spalio pabaigoje savo noru pasitraukė iš Pasienio kontrolės punktų direkcijos.

BNS anksčiau rašė, jog Susisiekimo ministerija jau baigė praėjusią vasarą pradėtą tarnybinį patikrinimą dėl 10 mln. eurų vertės galimai neskaidraus Kybartų pasienio kontrolės punkto modernizavimo konkurso. Po patikrinimo direkcijos vadovui paskirta tarnybinė nuobauda – papeikimas.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) spalio pradžioje pareiškė, kad direkcija turi nutraukti konkursą – jį Susisiekimo ministerija sustabdė dar liepos pabaigoje, paskelbusi, kad jo sąlygos galėjo būti pritaikytos konkrečiam tiekėjui. Direkcija spalį konkursą nutraukė.

BNS anksčiau rašė, jog šio konkurso sąlygos galėjo būti parengtos taip, kad jas atitiktų tik ankstesnius konkursus laimėjusi inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“.

Konkurso sąlygose reikalauta, kad jo dalyviai per pastaruosius penkerius metus būtų statę panašų objektą į Kybartų pasienio kontrolės punktą – šią sąlygą, BNS žiniomis, atitinka tik „Fima“, mat ji patirtį įgavo pernai laimėjusi 16,04 mln. eurų Rambyno pasienio kontrolės punkto modernizavimo konkursą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Laima

o, teko girdėti apie ta Martecka. Šuleris kaip reikiant :-) Niekuo nenusileidžia šiam jau buvusiam. Tik anas dar verslauja musu visu saskaita

o ka

o tai ka ,nezinote kas valdo valstybe?Naivuoliai

Aldona

Gal galetu ištirti amzino valdininko Roberto Martecko, kuris daugiau nei dešimtmeti pinigavosi KAM o dabar lupikauja Aplinkos apsaugos agenturoje? Butu jau laikas pažvelgti is kur pas valdininka 8 butai Vilniaus senamiestyje, sodybos dzukijoj aukstaitijoj zemaitijoj, butas Nidoje, prabangus automobiliai ir aplamai nekabai tinka ant prarukyto prasmirdusio degtine tarybinio kuno dizaineriniai rubai! Dabar vel atsakingas uz 6 mln eur IT pletros projekta kur laimetojas jau suderetas, ir tai jau tapo tradicija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS