Tradicinė „Darom“ akcija šiemet dar ypatingesnė | Diena.lt

TRADICINĖ „DAROM“ AKCIJA ŠIEMET DAR YPATINGESNĖ

  • 0

2017 metai itin ypatingi – balandžio 22 dieną vyks dešimtoji jubiliejinė nacionalinė „Darom“ akcija ir tą pačią dieną organizuojamos pirmosios „Proenzi ArthroStop“ masinio „Ėjimo varžybos“ Vilniuje. Abiejų akcijų metu bus renkamos atliekos.

Vlada Musvydaitė, varžybų sumanytoja ir pagrindinė iniciatorė, save dar vadina ir Verkių „Darom“ ambasadore, kadangi šiais metais masinio ėjimo varžybos bus organizuojamos Verkių regioniniame parke.

Dalyviai renginyje įveiks 15  tūkst. žingsnių (apie 10,5 km), o eidami pamatę šiukšlę ją pakels. Ji teigia, jog kultūringas žmogus niekada nepaliks šiukšlių, o pamatęs – nesigėdys pasilenkti ir pakelti. Kiekvienais metais prieš ir po masinio ėjimo varžybų išvežama priekaba surinktų atliekų.

Masinio „Ėjimo varžybos“

Dalyvauti „Proenzi ArthroStop“ masinio „Ėjimo varžybose“ gali visi norintys – jos nemokamos, neturi amžiaus cenzo. Svarbiausia – nusiteikimas ir gera nuotaika! Renginio tikslas – nueiti 15 tūkst. žingsnių, kuriuos skatinama įveikti kasdien. Trasa bus suskirstyta į keturias atkarpas: 5 tūkst., 10 tūkst., 14 tūkst. ir 15 tūkst. žingsnių. 5 tūkst. zonoje šeimos galės palikti vaikus, kurių ten lauks Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė, pasiruošusi užsiimti su mažaisiais – žaisti žaidimus, mokyti regbio pradmenų.

Kai praleidi laiką gamtoje, sužinai, kaip juda varlės, kada skleidžiasi gėlės, išgirsti genio kalenimą ir supranti, jog tai iš tiesų svarbu.

Specialiai šiam renginiui jau yra sukurta žingsnių skaičiavimo programėlė #walk15. Čia galima rasti trasos Verkių regioninio parko žemėlapį, kuriame sužymėti įdomūs ir svarbūs trasos objektai. Šioje programėlėje taip pat galima rasti dar keturių „Ėjimo varžybų“ trasas Vilniuje, Druskininkuose, Nidoje bei Kaune. Dalyviams taip pat bus dalinami popieriniai trasos žemėlapiai.

Kodėl verta?

„Kai praleidi laiką gamtoje, sužinai, kaip juda varlės, kada skleidžiasi gėlės, išgirsti genio kalenimą ir supranti, jog tai iš tiesų svarbu,“ – teigia V. Musvydaitė. 

Ji šiomis „Ėjimo varžybomis“ nori paskatinti žmones įsiklausyti į gamtą, susilieti su ja, taip pat produktyviai praleisti laiką su savo šeima ir susitvarkyti aplinką.

„Žodis „Darom“ – ne mados reikalas!” – tiki V. Musvydaitė. – Daryti reikia kasdien, ypač, savo artimoje aplinkoje. Lygiai taip pat kaip ir vaikščioti. Sudėjus šiuos du dalykus, gauname šviesesnę ir gražesnę Lietuvą!“

Visą informaciją apie balandžio 22 d. organizuojamas „Ėjimo varžybas“ galima rasti čia.  

Šiais metais „Darom“ akcija vyks balandžio 22 d. 10 val. oficialiuose „Darom“ taškuose, esančiuose visoje Lietuvoje. Pagrindinius akcijos taškus galima rasti savivaldybių internetiniuose puslapiuose arba  internetiniame puslapyje. Būtent iš šių taškų į savartynus bus išvežami raudoni akcijos maišai.

Norintys prisidėti prie akcijos organizavimo, tapti regionų ar miestų koordinatoriais, patruliais ar draugais-rėmėjais, gali rašyti el. paštu: hr@mesdarom.lt. Visą reikalingą informaciją galima rasti čia. 

Visuose didžiuosiuose prekybos centruose jau galima įsigyti „Darom“ šiukšlių maišų. Perkant šiuos maišus prisidedama prie organizacijos iniciatyvų įgyvendinimo.

GALERIJA

  • Tradicinė „Darom“ akcija šiemet dar ypatingesnė
  • Tradicinė „Darom“ akcija šiemet dar ypatingesnė
  • Tradicinė „Darom“ akcija šiemet dar ypatingesnė
  • Tradicinė „Darom“ akcija šiemet dar ypatingesnė
  • Tradicinė „Darom“ akcija šiemet dar ypatingesnė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS