A. Veryga sako nežinantis G. Surplio tyrimosi dėl koronaviruso aplinkybių | Diena.lt

A. VERYGA SAKO NEŽINANTIS G. SURPLIO TYRIMOSI DĖL KORONAVIRUSO APLINKYBIŲ

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako nežinantis aplinkybių, kuriomis dėl koronaviruso tyrėsi ministro pirmininko patarėjas Giedrius Surplys.

„Dėl kolegos Giedriaus Surplio, manau, kad jis pats tą situaciją pakomentavo ir paaiškino. Tikrai kažkokių atskirų specialių tvarkų tam nėra“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

„Kolega G. Surplys savo tyrimo aplinkybes, kaip suprantu, ir aiškino ir komentavo, tai aš tikrai negaliu žinoti apie kiekvieną ištirtąjį ir tikrai tokios informacijos – ne tik apie Giedrių, nei apie visus politikus, kokie jie bebūtų – ar tai būtų miestų politikai ar kitokio lygio politikai ar politinio pasitikėjimo tarnautojai – mes tiesiog nerenkame, man sudėtinga būtų komentuoti“, – vėliau pridūrė jis.

Pasak ministro, šiuo metu tyrimų galimybės yra gerokai išplėstos ir išsitirti gali „labai daug kas“.

„Bendrai tyrimų spektras ir galimybės, jos yra labai išplėstos ir labai daug kas gali būti tiriami. Gali būti tiriama, jeigu yra rizika arba grėsmė, net ir visa institucija, jeigu kiltų tokių klausimų. Tai teoriškai gali būti tiriami, viskas priklausytų nuo situacijos, nuo tam tikrų rizikų“, – sakė jis.

Jis teigė, kad į jį patį G. Surplys dėl galimybių išsitirti nesikreipė.

A. Veryga praėjusią savaitę rekomendavo šalies vadovams prevenciškai kas savaitę tikrintis dėl koronaviruso, prieš tai tyrimai dėl infekcijos atlikti Ministrų kabinetui.

G. Surplys antradienį sakė, kad buvo tirtas dėl koronaviruso Vyriausybėje, nors simptomų neturėjo, o skambinęs karštąja linija 1808 leidimo tirtis negavo.

„Aš simptomų neturėjau, bet jaučiau pareigą prieš kolegas, kadangi mano šeimos nariai sirgo peršalimo ligomis ir skambinome ne kartą 1808, deja, mūsų nė vieno tirtis nepriėmė, tai tiesiog aš pagal galimybę paklausiau, gal galima išsitirti darbe ir tas buvo padaryta“, – žurnalistams sakė G. Surplys.

„Aš paklausiau kolegų, gal būtų galimybė, kadangi dirbame tikrai kiekvieną dieną ir su tais žmonėmis, kurie užsiima ir tyrimais tame tarpe ir su sveikatos apsaugos sistemos visais atsakingais asmenimis, tai tiesiog pasiteiravau dėl tokios galimybės“, – teigė jis.

Jis taip pat teigė neprisimenantis, kada tiksliai buvo atliktas tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Blatas

ko čia aiškintis? Pamiršot kolūkiečiai?

Laikykimės karantino taisyklių

Na,ir kokį kriminalinį nusikaltimą padarė,kad pasitikrino?Jau gėda turėtų būti belinčiuojant.

Klaipėdietis

Trumpiau tariant pasinaudojo valdžios galiomis nepavykus to atlikti bendra tvarka ir tuoj pat prarado atmintį, kuomet ir kas konkrečiai paėmė mėginį. Matyt pabijojo pameluoti tyrimo neatlikęs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS