VRK ramina rinkimų komisijų narius: apsaugos priemonių visiems užteks | Diena.lt

VRK RAMINA RINKIMŲ KOMISIJŲ NARIUS: APSAUGOS PRIEMONIŲ VISIEMS UŽTEKS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė tvirtina, kad visi rinkimų komisijų nariai bus aprūpinti tokiu skaičiumi asmens apsaugos priemonių, kiek tik jų reikės. Kalbėdama, kodėl kai kurie komisijų nariai skundėsi per mažu skaičiumi gautų priemonių, L. Matjošaitytė sako, kad buvo nesusikalbėta.

Pasak jos, didėjant priemonių poreikiams, VRK kreipiasi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) skirti priemonių iš valstybės rezervo.

„Situacija kiekvieną dieną, minutę keičiasi. Tada, kai buvo planuoti tam tikri asmens apsaugos priemonių poreikiai, buvo viena situacija, dabar mes turime kitą situaciją“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė L. Matjošaitytė.

Jos teigimu, saviizoliacijoje esančių asmenų arba COVID-19 sergančiųjų daugėja.

„Ta visa situacija mus priverčia reaguoti labai greitai ir šioje vietoje mes skubame, prašome SAM kuo greičiau duoti iš valstybės rezervo papildomų priemonių komisijoms. Mes su jomis kas kelios dienos aptariame situaciją ir jeigu reikalingos tos priemonės, mūsų tikslas yra paprašyti SAM“, – kalbėjo VRK pirmininkė.

Raseiniuose dirbantys rinkimų komisijų nariai apsaugos priemonių turės daugiausiai

Prašome SAM kuo greičiau duoti iš valstybės rezervo papildomų priemonių komisijoms.

Komentuodama Raseinių-Kėdainių apygardos rinkimų komisijos pirmininkės Nijolės Juknienės žodžius, esą vietoj prašytų 100 pilnos apsaugos priemonių komplektų buvo gautą vos 10, L. Matjošaitytė sakė, kadbuvo nesusikalbėta.

„Aš suprantu, kad (...) ten kažkoks nesusipratimas įvyko ir mes kalbėjome su viena mūsų darbuotoja, buvo pokalbis telefonu. Tai ar ten kažkas kažko neišgirdo tiksliai, ar kaip ten... Poreikius mačiau, kai buvo paskaičiuota, tai tikrai mažiau nei 100 buvo įvardinta atitinkamų apsaugos priemonių šiai apygardai. Galbūt ir techninė klaida įvyko, kai laiku nebuvo pateiktas poreikis, vėliau buvo skubama ir kai skubama, tai taip ir atsitinka“, – teigė L. Matjošaitytė.

Ji taip pat patikino, kad Raseiniuose dirbantys komisijų nariai turės daugiausia apsaugos priemonių, nes šiame mieste planuojama įvesti karantiną.

„Savivaldybių logistikos pagalba tos priemonės pasieks apygardas. Jeigu kažkur nepavyktų, esame pasirengę padėti apygardoms, kad tos asmens apsaugos priemonės kuo greičiau atvyktų į vietą“, – pridūrė L. Matjošaitytė, paaiškinusi, kad kiekvienoje komisijoje yra suformuota atskira, minimaliai 8 žmonių grupė, kuri lankysis pas sergančiuosius ir saviizoliacijoje esančius rinkėjus.

VRK pirmininkės duomenimis, iš 28 tūkst. saviizoliacijoje esančių asmenų poreikį balsuoti iš namų pareiškė maždaug 900 rinkėjų.

ELTA primena, kad antradienį LRT radijui Raseinių-Kėdainių apygardos rinkimų komisijos pirmininkė N. Juknienė sakė, kad komisija gavo labai mažai apsaugos priemonių komplektų. Kita prisistatyti nepanorusi portalo LRT.lt kalbinta vienos apylinkės rinkimų komisijos narė taip pat antrino, kad gavo itin mažai apsaugos priemonių. Ji taip pat sakė, kad komisijų nariai baiminasi tapti viruso nešiotojais.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS