Apie dergėjus: Rūtą ir Juozą | Diena.lt

APIE DERGĖJUS: RŪTĄ IR JUOZĄ

Žiniasklaida minta skandalais. Kai kurie graudūs, kai kurie juokingi, kai kurie pelnytai kelia pasibjaurėjimą. Derėtų išlaikyti žmogiškąjį orumą ir besipiktinant nenusileisti iki tų nedorėlių lygio, tačiau ne visada pavyksta. Šią savaitę skandalai du.

Štai susireikšminęs siuvėjas ima ir apdergia Lietuvą, sakydamas, kad čia neįmanoma gyventi ir reikia kuo greičiau emigruoti. Prideda dar daugybę "nuomonių". Tai nėra nauja, visiems emigruoti Juozas Statkevičius viešai siūlė dar prieš kelerius metus, kai jį prispaudė Mokesčių inspekcija. Mūsų viešojoje erdvėje tokių pareiškimų netrūksta, tačiau adatėlės meistras viską supylė tiesiai Kremliaus ruporui, kuris ligi šiol trina rankas iš pasitenkinimo. O tai jau blogai, tai sąmoningas valstybės juodinimas. Juozo sąmoningumu kiek abejoju, jis tebėra naivus vaikas, tebežaidžiantis su lėlėmis ir nelabai susigaudantis realybėje. Pats emigruoti nesiruošia, turbūt mano, kad jam išvykus elito damos sukneles gaus pirktis "Humanoje". Į Juozo išsiliejimus netruko sureaguoti Andrius Tapinas, kuris irgi perlenkė lazdą. Deja, feisbuke skelbti jo komentarai turi visus fašistinės retorikos bruožus, iki raginimo susidoroti fiziškai neprieita tik per Marytės plauką. Kremlinai toliau trina rankas ir atsikemša papildomą butelį vodkos.

Rūtos Vanagaitės atvejis. Tai išsilavinusi ir protinga dama, ko jai taip stogas nučiuožė – neaišku.

Ir, žinoma, Rūtos Vanagaitės atvejis. Tai išsilavinusi ir protinga dama, ko jai taip stogas nučiuožė – neaišku. Kaltinimai, mesti generolui Vanagui, tokie rimti, kad išsyk kyla keletas klausimų. Kodėl minėtoji dama remiasi ne Lietuvos istorikų tyrimais, o (dažniausiai) sufabrikuotomis KGB bylomis? Kodėl generolas Vanagas vadinamas KGB agentu dar nuo prieškario? KGB įkurtas 1953-iaisiais, Vanagui besislapstant. Turbūt jis patyliukais išlindo iš slėptuvės, užsirašė į KGB, po to vėl pasislėpė. O dar po kiek laiko KGB suėmė savo pačių agentą ir kankino taip, kad ispanų inkvizicijai čia tik tyliai rūkyti kamputyje. Kodėl jam bandomas inkriminuoti žydų žudymas, kuriame jis nedalyvavo? Neva naujasis damos širdies draugas Efraimas Zuroffas (!) turįs stalčiuky kažkokių įrodymų. Kokių? Minėtas asmuo, jei jau ką turi, išsyk kloja su pasimėgavimu, kodėl lig šiol nieko nepaklojo prieš Vanagą?

Abiem atvejais principas "duok durniui kelią" arba sakymas, jog tai tik nuomonės, negalioja, nes tai NE TIK nuomonės. Tikiuosi, kad nebus prieita iki mėtymosi mėšlu, tačiau pasakyti, ką apie tai galvojame, nekenktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (85)

gėda

nusivažiavai, Kęstai, pataikauji sistemai, o gal Vanagaitę kaip stiprią konkurentę nori "neutralizuoti"?

Stanislovas

Šaunus autoriaus-rašytojo, nacionlinės premijos laureato, tekstas. Kaip nekeista, Vanaigaitė pristato ir pristatoma kaip žinoma rašyoja. Jo juk kaimo bobutės lygio, anksčiau tokias vadino furijom, tik nežinau, ką tai reiškia. Juk šmeižikai - tai ne rašytojai, o vargani nusidėjėliai. Be to, rašytiojas, tai LRS narys ar žmogus turintis meno kūrėjo statusą. Vanagaitė - vieno ar kito neturi. Vanagaitė viską padarytų, kad tik pagarėtų. Iš jos tų kuurtių knygelių, skaitysiu tik kitą, kuri vadinsis "Pirma naktis su Zurofu".Ten tai jos fantazijos turėtų būti stulbinančios.

Straipsnis apie dergėjus, Kęstas apie "rusai puola" Chi chi

///////////////////////////
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS