Kas turi bausti nedrausmingus poilsiautojus? | Diena.lt

KAS TURI BAUSTI NEDRAUSMINGUS POILSIAUTOJUS?

Vasaros sezono metu paplūdimiuose gausu pažeidimų. Lankytojai maudosi audringoje jūroje, girtauja, vedžioja šunis, rūko ne tam skirtose vietose, nuogalės mėgaujasi saulės voniomis ne joms skirtame paplūdimyje. Geriausiai visą situaciją mato paplūdimiuose budintys gelbėtojai. Ar reikėtų jiems suteikti teisę bausti nedrausmingus poilsiautojus?

Kristina Vintilaitė, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja

– Visiškai pritarčiau tokiai galimybei, jei ši būtų suteikta teisės aktais. Gelbėtojai efektyviausiai galėtų drausminti pažeidėjus paplūdimyje. Jie geriausiai mato situaciją – nuo ryto iki vakaro ten dirba. Policijos pareigūnai, mūsų skyriaus darbuotojai čia užsuka periodiškai, todėl negali visiškai užtikrinti kontrolės. Jei gelbėtojams būtų suteikta teisė bausti pažeidėjus, patys poilsiautojai elgtųsi atsakingiau. Žinotų, kad bet kuriuo metu gali prieiti kontrolierius ir sudrausminti. O paplūdimyje pažeidėjų yra daug. Lankytojai girtauja, vedžioja šunis, maudosi audringoje jūroje. Neįsivaizduoju nė vienos srities, kur būtų galima užtikrinti tokią efektyvią kontrolę, kaip gelbėtojai paplūdimyje. Jie čia dirba visą dieną ir viską mato.

Prieš

Virginijus Urbonas, biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius

– Idėja – graži, bet pirmiausia kyla finansavimo klausimas. Jei gelbėtojams būtų suteikta galimybė bausti pažeidėjus, išaugtų administravimo išlaidos, reikėtų daugiau darbuotojų. Žmonės, kurie dirba postuose, negalėtų užsiimti protokolų rašymu. Be to, reikia žinoti, kaip tai padaryti, atitinkamo išsilavinimo. Šiais laikais žmonės teisiškai išprusę. Veikiausiai jie greitai apskųstų, jei kas nors būtų ne taip. Dažniausiai gelbėtojais dirba studentai, vos vidurinę mokyklą baigę žmonės. Tradiciškai jie dirba tik vasarą. Manau, kad kiekvienas turi dirbti savo darbą. Šią funkciją puikiai vykdo Viešosios policijos pareigūnai, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Gelbėtojams svarbiausia yra apsaugoti žmones, jų gyvybes. Dėl to organizuojame ir įvairias prevencijos akcijas.

GALERIJA

  • Kristina Vintilaitė, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja
  • Virginijus Urbonas, Biudžetinės įstaigos ,,Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS