Kiek kartų pakėlei savo subinę? | Diena.lt

KIEK KARTŲ PAKĖLEI SAVO SUBINĘ?

Vis daugiau eglučių ir girliandų ant namų žybsi, bet lietuviai vis tiek ras dėl ko padejuoti artėjant Kalėdoms: vieni sako mažiau įperkantys, nes viskas pabrango, kiti verkia, kad mažiau parduoda – pasaka be galo. O Ukrainoje žybsi sprogimai. Tai kam čia, švelniai tariant, labiau nepasisekė?

Ir vos tik kur atsiranda kvietimas paaukoti kariaujančiai Ukrainai nuperkant reikalingų dalykų, skiriant pinigų sumą ar atsisakant Kalėdų dovanų, tuoj iš pakampių ima lįsti sofų karaliai ir klaviatūrų karalienės: Lietuvoje turime pilna vargstančių – kodėl jiems niekas nepadeda?

Niekas – tai kas?

Kiek kartų šiemet pakėlei savo subinę nuo sofos ir nuėjai padėti maltiečiams išnešioti sriubą vienišiems senjorams? Kiek kartų nuėjai į „Maisto banką“ ir padėjai pakuoti maisto paketus vargstantiems? Kiek kartų užėjai į „Caritą“ ir paklausei, kuo gali pagelbėti? Kiek vaikų pradžiuginai per projektą „Vaikų svajonės“? Kiek pyragų iškepei per Pyragų dieną ir paaukojai „Rugutei“ ar „Mamų unijai“ ir sunkiomis ligomis sergantiesiems?

Iš pakampių ima lįsti sofų karaliai ir klaviatūrų karalienės: Lietuvoje turime pilna vargstančių – kodėl jiems niekas nepadeda? Niekas – tai kas?

Sakai, mažai uždirbi, negali išlaidauti? Tuomet kiek kartų aplankei vienišą senjorą, kuris gyvena šalia ir nebeišeina į lauką? Kiek kartų šiemet nepraėjai pro ne itin gražiai atrodantį vargetą, gulintį tiesiog gatvėje ant žemės? Kiek kartų vienišai daugiavaikei mamai kaimynystėje pasisiūlei pažaisti su jos vaikais ar pavežioti vežime miegantį mažylį, kol ji nubėgs į parduotuvę? O gal prisijungei prie savanorių, kurie eina į kalėjimus pas nuteistuosius, kad šiems padėtų sugrįžti į visuomenę?

Ligoninėse nuolat gydomi mažieji ligoniukai, kurių niekas neaplanko, o iniciatyvos „Niekieno vaikai“ žmonės nuolat ieško savanorių, kurie pabūtų su tais ligoniukais ir padėtų jiems sveikti – ten reikia rankų ir širdies. Ne mažiau jų reikia ir prie telefonų Jaunimo ar Sidabrinėje linijose, ir „Raudonajame kryžiuje“, ir labdaros valgyklose, ir gyvūnų prieglaudose...

Tebūnie tai sąžinės sąskaita prieš sočias ir blizgančias šventes.

O karas kuo greičiau tepasibaigia.

Gairės: karas Ukrainoje, aukojimas ukrainiečiams, savanoriavimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS