Visagalė rinkimų magija | Diena.lt

VISAGALĖ RINKIMŲ MAGIJA

„Aš laukiu kiekvienų rinkimų“, – prieš kelerius metus man porino viena labai atokaus Lietuvos kaimo garbaus amžiaus moterėlė. Ne todėl ji laukdavo, kad labai politika domisi. Tiesiog prieš kiekvienus rinkimus prastu ir duobėtu jos kaimo žvyrkeliu greideris praburgzdavo. Gal net ne vieną kartą. Ir gyvenimas tapdavo lygesnis. Bent iki kitų rinkimų.

Praėjusią savaitę spustelėjo pirmas šaltukas – egzaminas kelininkams ir vietos valdžiai. „Pirmi metai, kai visi tyli apie netikėtai užkluptus kelininkus, vadinasi, šiemet kelininkai pasistengė ir pribarstė visur druskos, tad visi laimingi“, – feisbuke įžvalga pasidalijo viena aukštas pareigas einanti valstybės tarnautoja. Aš kaip ta kaimo moterėlė šypsausi: juk rinkimų kampanija prasidėjo pirmiau nei šaltukas. Antraip argi būtų miestų kelininkai tokie dosnūs? Pažiūrėsime kitą vėlyvą rudenį.

Jeigu kas sugalvotų pamatuoti politikų rūpesčio temperatūrą, dabar neabejotinai termometras šoktelėtų tiek, kad liepžiedžių arbata tikrai praverstų: visi tokie jautrūs, dėmesingi, atidūs, pasiryžę bet kam. Iki rinkimų tai tikrai.

Vienas savo marškinius dreskia, kad jų rajone ligoninės uždaryti neleis – kandidatas į merus dievagojasi, kad jam žmonės svarbiau net už jo partijos sprendimus. Žinoma, prieš rinkimus naikinti gydymo paslaugas būtų šūvis ir pačiai partijai sau į koją, spės uždaryti ligoninę po rinkimų. Dabar reikia pasitelkti magiją, kuria rinkėjai patikėtų.

Po rinkimų gyvensime kaip įprastai: politikai – sau, žmonės – sau. Netikite? Galime lažintis.

Vieno Aukštaitijos rajono galva, ūmai apimta begalinio atlaidumo dvasios, – neblaivaus vairavusio savo pavaduotojo atleisti ir barti neketina. Gal taiko į tikslinę elektorato auditoriją? „Čia Lietuvoje visi, ypač politikai – šventieji“, – sako jis.

Viliotinis dar tik įsibėgėja. Visagaliai kandidatai į vietos savivaldą net didesnes pensijas ir algas žadės, suoks apie rojų kultūrai ir šios srities darbuotojams ir t. t. Vienas jau pasišovęs net sąžinę sugrąžinti. Turbūt bus prieš tai pavogęs?

O po rinkimų gyvensime kaip įprastai: politikai – sau, žmonės – sau. Netikite? Galime lažintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS