43 šalys ragina atlikti nepriklausomą tarptautinį tyrimą dėl A. Navalno mirties | Diena.lt

43 ŠALYS RAGINA ATLIKTI NEPRIKLAUSOMĄ TARPTAUTINĮ TYRIMĄ DĖL A. NAVALNO MIRTIES

  • 4

Daugiau kaip 40 šalių pirmadienį pareikalavo atlikti nepriklausomą tarptautinį tyrimą dėl Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties ir pareiškė, kad didžiausia atsakomybė tenka Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui.

„Esame pasipiktinę Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno mirtimi [...] Rusija turi leisti atlikti nepriklausomą ir skaidrų tarptautinį tyrimą dėl jo staigios mirties aplinkybių“, – bendrame pareiškime 43 šalių vardu JT Žmogaus teisių tarybai sakė Europos Sąjungos ambasadorė Lotte Knudsen (Lotė Knudsen).

47 metų A. Navalnas mirė vasario 16 dieną vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur atlikinėjo įkalinimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Jo šeima ir šalininkai apkaltino Kremlių įsakius jį nužudyti, o Vakarų šalių lyderiai pareiškė, kad V. Putinas yra atsakingas už Rusijos opozicijos lyderio mirtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tai tampys dabar išsikasę tą smirdantį lavoną po visą pasaulį ? Nors būtų išbalzamavę, kaip Leniną.

BEPROČIAI

Ką jus ištirsite? Amerikoje nušauto Prezidento nesugebėjote surasti kaltininko, o čia dėl kažkokio Rusijos nusikaltėlio toks šurmulys...Patiems ne juokinga? Kodėl tuomet neorganizavote TARPTAUTINIO TYRIMO? Ar kinkos drebėjo?...

ambasadorė PAVĖLAVO -- nes b e z d a l a i

senai DAUSOSE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS