Baltarusijos ir Rusijos priešprieša: šįkart yra kitaip | Diena.lt

BALTARUSIJOS IR RUSIJOS PRIEŠPRIEŠA: ŠĮKART YRA KITAIP

  • 2

Baltarusijoje ir Rusijoje vyksta didelio masto mobilizacija, kas, anot politikės Rasos Juknevičienės, gali reikšti ir karinio konflikto pradžią. Tiesa, laidoje „Laba diena, Lietuva“ svečiavęsis politologas Vytis Jurkonis neskuba sutikti su tokiomis išvadomis ir mano, kad šis sujudimas Aliaksandrui Lukašenkai reikalingas dėl ekonominių priežasčių.

„Ne vieną kartą yra buvę, kai pablogėja santykiai, tačiau šįkart yra kitaip. Po Krymo okupacijos daugybėje konferencijų ekspertai kalbėjo, kad kitu Rusijos taikiniu gali tapti Baltarusija, kas Rusijai būtų itin paranku strategiškai. (...) Baltarusija yra Rusijai gyvybiškai reikalinga teritorija“, – teigia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė.

Jos teigimu, nerimą kelia ir tai, kad vyksta didžiulė mobilizacija – vien Rusijoje yra mobilizuota 45 tūkstančiai karių bei šimtai orlaivių.

Kiek kitokios nuomonės laikosi politologas V. Jurkonis, kurio nuomone, visa ši padėtis remiasi į ekonominę naudą.

„Aliaksandras Lukašenka taip spekuliuoja Vakarais ir bando atkreipti dėmesį į save Vladimiro Putino dėmesį, nes šiuo metu jis užsiėmęs globaliais dalykais – Sirija, Turkija, JAV. Baltarusija buvo kurį laiką užmiršta. A. Lukašenka bando parodyti, kad Baltarusija yra Rusijai reikalinga, bei taip artėjama prie dar vieno derybų raundo dėl įvairių nuolaidų ir subsidijų“, – tikina politologas ir prideda, kad artimiausiu metu turėtų įvykti šių dviejų lyderių susitikimas.

Daugiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

baikit jūs savo melą,jei ne rusija,tai senai amerikos banditai iš baltarusijos būtų padarę dar didesnę košę negu iš ukrainos padaręžė,todėl visi senai viską supranta ir savo demogogiją sukiškit po mėlynu andaroku,o lietuvai iki baltarusijos,kaip rakum iki mėnulio

VYTAS

na jei pasakė KOMSORGĖ RASIUKĖ TAI JAU KAŽKĄ REIŠKE.JUK NE VELTUI SEIME LISR HIMNĄ TRAUKĖ IR UŽ TAI SEMAS,KAIP SUPRANTU PRITARĖ,KAD ŠI LIKO NENUBAUSTA.JUK UŽ SOVIETIŠKĄ PROPAGANDĄ YRA NUMATYTAS BAUDŽIAMASIS KODEKSAS,TIK KOMSORGEI JAU ANTRĄ KARTĄ ĮSTATYMAI NEGALIOJA.PIRMAS KARTAS,KADA BALSAVO UŽ MAŽEIKIŲ NAFTOS PADOVANOJIMA JANKIAMS IR JANKIAI APVOGĘ LIETUVĄ,PARDAVĖ MAŽEIKIŲ NAFTĄ RUSIJAI,O KOMSORGĖS VYRAS BUVO JANKIŲ SUINTERESUOTAS ASMUO.TADA KOMSORGĖ IŠSISUKO ĮSTATYMŲ NEŽINOJIMU.ANTRAS KARTAS TARYBŲ LIETUVOS HIMNO GIEDOJIMAS SEIME.JUK GĖDA TURĖTI TOKIUS ASABAS LIETUVOS SEIME.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS