A. Blinkenas: išpuoliai prieš amerikiečių karius Irake yra visiškai nepriimtini | Diena.lt

A. BLINKENAS: IŠPUOLIAI PRIEŠ AMERIKIEČIŲ KARIUS IRAKE YRA VISIŠKAI NEPRIIMTINI

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sekmadienį atvyko iš anksto neskelbto vizito į Iraką. Anksčiau tą pačią dieną jis lankėsi Vakarų Krante ir Kipre, informuoja AFP.

A. Blinkenas susitiko su Irako premjeru Mohamedu Shia al-Sudani’u ir aptarė eskalacijos riziką vykstant Izraelio ir teroristų organizacijos „Hamas“ karui.

Vizitas surengtas po išpuolių prieš karines bazes Irake, kur įsikūrusios JAV pajėgos. Atakoms prieš jas buvo naudojamos raketos ir dronai. JAV valstybės sekretorius griežtai pasmerkė šiuos išpuolius.

„Labai aiškiai pareiškiau, kad atakos ar grasinimai, kuriais užsiima su Iranu susijusios grupuotės, yra visiškai nepriimtini. Mes imsimės visų reikalingų veiksmų, kad apgintume savo žmones“, – sakė A. Blinkenas.

JAV dėl išpuolių prieš savo karius Irake ir Sirijoje kaltina Iraną. Nuo spalio 17 d. iki lapkričio 3 d. būta 17 atakų prieš JAV karius Irake ir 12 – Sirijoje.

Irake dislokuota apie 2 500 amerikiečių karių, kurie pataria šios šalies saugumo pajėgoms kovoje prieš „Islamo valstybę“.

Irako premjeras smūgius prieš JAV pajėgas pasmerkė ir sakė, kad vyksta tyrimas, kurio metu bus nustatyta, kas už juos atsakingi. Jis taip pat ragino siekti paliaubų Gazos Ruože ir apibūdino Izraelio kariuomenės veiksmus kaip „palestiniečių genocidą“.

Irakas nepripažįsta Izraelio valstybės, o šalies vyriausybė yra artima Iranui, remiančiam „Hamas“ grupuotę.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

o mo

i ta Iraka jie ilindo ?

Anonimas

O ką veikia JAV okupantai Irake? Kaip ten su tuo masinio naikinimo ginklų kuris buvo pretekstas užpulti suverenia šalį? Ieškote dar vis?

Anonimas

Visiškai teisingai. Pirmiausiai didžiausiems teroristams- Amerikai ir Izraeliui. Per juos visos pasaulio nelaimės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS