Britų ekspremjeras B. Johnsonas atsistatydina iš parlamento nario pareigų | Diena.lt

BRITŲ EKSPREMJERAS B. JOHNSONAS ATSISTATYDINA IŠ PARLAMENTO NARIO PAREIGŲ

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) penktadienį paskelbė atsistatydinantis iš parlamento nario pareigų, kaltindamas parlamentinį tyrimą dėl „partigeito“ skandalo jį paskatinus atsitraukti.

58 metų B. Johnsonas pareiškė, kad jis atsistatydina iš pareigų nedelsiant, dėl to nedelsiant bus surengti papildomi rinkimai savo nedidelėje rinkimų apygardoje, todėl jo įpėdiniui Rishi Sunakui (Riši Sunakui) bus daromas politinis spaudimas.

Buvusį lyderį šiuo metu tiria parlamento komitetas dėl to, ar jis melavo parlamento nariams apie Dauningo gatvėje vykusius pandemijos suvaržymų nepaisiusius vakarėlius.

Pareiškime B. Johnsonas teigė gavęs komiteto laišką, kuriame, „mano nuostabai, aiškiai sakoma, kad jie yra pasiryžę panaudoti procesą prieš mane, kad išstumtų mane iš parlamento“.

„Jie vis dar nepateikė nė vieno įrodymo, kad sąmoningai ar neatsargiai klaidinau Bendruomenių rūmus“, – sakė jis.

Aš nemelavau ir tikiu, kad komitetas giliai tai žino.

Kovo mėnesį kalbėdamas su komitetu, B. Johnsonas neigė sąmoningai klaidinęs parlamentą.

„Aš nemelavau ir tikiu, kad komitetas giliai tai žino“, – penktadienį pareiškime teigė B. Johnsonas.

„Jie puikiai žino, kad kalbėdamas Bendruomenių rūmuose sakiau tai, ką nuoširdžiai tikėjau, kad yra tiesa, ir tai, ką buvau informuotas sakyti, kaip ir bet kuris kitas ministras“, – pridūrė jis.

B. Johnsonas apkaltino komitetą esant „kengūros teismu“, ir teigė, kad jo „tikslas nuo pat pradžių buvo pripažinti mane kaltu, neatsižvelgiant į faktus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

gaila

fainas diedas, protingas, neeilinio mąstymo. Tai kas, kad biškį nesusišukavęs. Tikėkimės jo grįžimo sekančiuose rinkimuose.

Pil.

Anglijos politikai garbingi ,tai ne Lietuvos išsigimėliai.Nepalieka posto užtai kad yra nebaudžiami ir neatsakingi.Todel Lietuva murkdosi šuduose 33 metai.

Anonimas

saunuolis kad pabego is es
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS