Britų žvalgyba: Rusija apgaule verbuoja užsieniečius karui Ukrainoje | Diena.lt

BRITŲ ŽVALGYBA: RUSIJA APGAULE VERBUOJA UŽSIENIEČIUS KARUI UKRAINOJE

Rusija ir toliau verbuoja užsienio piliečius į savo kariuomenę kovai su Ukraina, kad išvengtų šalyje nepopuliarios mobilizacijos, sakoma socialiniame tinkle X paskelbtoje atnaujintoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos informacijos suvestinėje, pranešė „Ukrinform“.

Lankstinuke anglų kalba užsieniečiams siūloma prisijungti prie „specialaus“ Rusijos kariuomenės dalinio ir žadama 2200 JAV dolerių mėnesio alga, vienkartinė 2000 JAV dolerių išmoka, Rusijos pasas, nemokamas gydymas ir mokymai.

2023 m. viduryje internetu platinti įdarbinimo skelbimai buvo skirti pritraukti piliečius iš kaimyninių šalių, tokių kaip Armėnija ir Kazachstanas, buvo siūloma 1 973 JAV dolerių alga per mėnesį ir vienkartinė 5 140 JAV dolerių išmoka, sakoma pranešime.

Pernai Rusijoje buvo verbuojami ir migrantai iš Vidurinės Azijos šalių. Neseniai pasirodė pranešimų, kad į karą Ukrainoje buvo užverbuoti ir išsiųsti migrantai iš Indijos ir Nepalo. „Tikėtina, kad daugelis užverbuotų asmenų yra ne profesionalūs kareiviai, o darbininkai migrantai, jie buvo priversti kariauti apgaule arba dėl siūlomų finansinių paskatų“, – mano britų žvalgyba.

Tikėtina, kad užsienio šalių piliečių Rusijos ginkluotosiose pajėgose nėra daug ir jie integruojami į reguliarius, o ne „specialius“ dalinius.

„Tikėtina, kad Rusija nori išvengti tolesnių nepopuliarių vidaus mobilizacijos priemonių, tačiau patirdama didelių nuostolių – dabar, manoma, po 913 kareivių per dieną – turi ir toliau ieškoti visų įdarbinimo būdų, kad išlaikytų didelį kareivių srauto tempą“, – sakoma žvalgybos ataskaitoje.

Ukrainos generalinio štabo duomenimis, Rusijos nuostoliai Ukrainoje nuo karo pradžios siekia daugiau nei 454 tūkst. kareivių.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, mobilizacija, verbuoja užsieniečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS