Darbuotojų apklausa: trečdalis britų dirba su pižamomis | Diena.lt

DARBUOTOJŲ APKLAUSA: TREČDALIS BRITŲ DIRBA SU PIŽAMOMIS

Trečdalis britų darbuotojų per apklausą prisipažino, kad dirba vilkėdami pižamą.

Įdarbinimo įmonė „Indeed“ Jungtinėje Karalystėje apklausė daugiau nei 1 tūkst. darbuotojų ir 500 darbdavių, sužinota, kad 33 proc. darbuotojų dirbdami dėvi pižamas. Darbuotojai vilki naktinius drabužius vidutiniškai 46 darbo dienas per metus, vienas iš 12-os pižamą dėvi kasdien.

Beveik pusė apklaustų viršininkų teigė, kad dėl COVID pandemijos pradėjus dirbti iš namų darbuotojų požiūris tapo pernelyg atsainus, 29 proc. vadovų pasisako už griežtesnį aprangos kodą. Darbdaviai teigia, kad pižama yra pats netinkamiausias drabužis, kaip ir netrinkti ar susivėlę plaukai, 44 proc. mano, kad nedera vilkėti ir sportinių kelnių.

Du iš penkių darbdavių teigia, kad sportiniai drabužiai yra nederama apranga, bet juos darbo valandomis vilki beveik du trečdaliai darbuotojų.

Kita apklausa atskleidė, kad geriausiai rengiasi 18–26 metų Z kartos atstovai – 42 proc. jų vilki eilutes, jas renkasi tik 15 proc. vyresnių nei 35 metų darbuotojų.

Daugiau nei pusė – 53 proc. –  darbuotojų prisipažino, kad iš namų vaizdo ryšiu dalyvaudami darbo susitikimuose žemiau juosmens vilki labiau apšiurusius drabužius.

Dvi apklausas spalio 24–30 d. „Indeed“ užsakymu atliko „Censuswide“, per vieną jų Jungtinėje Karalystėje apklausti 1 tūkst. 35 darbuotojai, per kitą – 500 verslo įmonėse sprendimus priimančių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aušra, darželio darbuotoja

Aš tai tik su apatinuku

Anonimas

Negalima taip ant kūno laikyti konpiuterio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS