Dešimtys tūkstančių žmonių Kanaruose protestavo prieš masinį turizmą | Diena.lt

DEŠIMTYS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ KANARUOSE PROTESTAVO PRIEŠ MASINĮ TURIZMĄ

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį Kanarų salose protestavo prieš masinį turizmą. Per demonstraciją, kurios moto buvo „Kanarai turi ribas“, iš viso 55 000 žmonių reikalavo nustatyti turistų skaičiaus viršutinę ribą, labiau saugoti aplinką ir sudaryti galimybes vietiniams išsinuomoti būstą už prieinamą kainą, pranešė valstybinė TV stotis RTVE ir laikraštis „El País“. Protestuotojai laikė rankose plakatus su užrašais „Turizmas didina mano nuomos kainą“ ir „Betonas nėra rojus“.

Žmonės taip pat reikalavo geriau kontroliuoti atostogų būsto nuomą, apriboti nekilnojamojo turto pardavimą ne vietiniams ir įvesti turistams aplinkos mokestį.

Kanarai yra Ispanijai priklausančios aštuonios gyvenamos salos, esančios Atlante prie Afrikos vakarinės pakrantės. Čia gyvena per 2,2 mln. žmonių. Tačiau pirmiausiai per atostogų sezoną į salas suplūsta daug daugiau turistų. Tada kiekvienam vietiniam vidutiniškai tenka aštuoni turistai – septyni jų užsieniečiai, pirmiausiai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Nyderlandų. Dauguma iš daugiau kaip 14 mln. užsienio turistų pernai atostogavo didesnėse Tenerifės, Gran Kanarijos ir Lancarorės salose.

Salų ekonomikai turizmas yra būtinas. Šis sektorius sukuria 35 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ir garantuoja 40 proc. darbo vietų.

Aktyvistai pabrėžia, kad jie iš esmės yra ne prieš turizmą, o prieš šliaužiantį salų naikinimą. Biologas ir žinomas dokumentinių filmų kūrėjas Felipė Ravina neseniai sakė: „Daugelį metų reklamuojamės kaip unikali gamtos vieta, tačiau turizmas naikina produktą, kurį parduodame“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As

Prisiveise tinginiu off gridu , o kencia vietiniai gyventojai.

Nebėr kantrybės

Protestuotų geriau prieš nelegalus iš Afrikos. Šimtais veržiasi nestabdomi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS