Izraelio premjero biuras: Gazos Ruože laikomi įkaitai gaus vaistų | Diena.lt

IZRAELIO PREMJERO BIURAS: GAZOS RUOŽE LAIKOMI ĮKAITAI GAUS VAISTŲ

Izraelis susiderėjo su Kataru dėl galimybės perduoti vaistų Gazos Ruože vis dar laikomiems įkaitams, penktadienį pranešė Izraelio premjero biuras.

Susitarimas „leis įvežti vaistų įkaitams, kuriuos Gazos Ruože laiko teroristinė organizacija „Hamas“, sakoma Benjamino Netanyahu biuro pareiškime.

Spalio 7 d. per precedento neturinčią ataką prieš Izraelį palestiniečių smogikai pagrobė apie 250 įkaitų. Izraelio skaičiavimu, 132 pagrobti asmenys vis dar yra nelaisvėje, tačiau 25 iš jų, kaip manoma, yra negyvi.

Įkaitų šeimos inicijavo daug dėmesio sulaukusią kampaniją, skirtą paskatinti vyriausybę dėti daugiau pastangų išlaisvinti pagrobtus žmones.

Antradienį grupė „Hostages and Missing Families Forum“ paskelbė ataskaitą, kurioje sakoma, kad įkaitų sveikatos būklė yra prasta, o kai kurie belaisviai serga sudėtingomis ligomis. Kiti yra sužeisti. Grupė ataskaitoje pažymėjo, kad „visiems įkaitams gresia didelis pavojus“.

Reaguodamas į tai, vyriausybės atstovas Eylonas Levy pareiškė, kad įkaitų „laikas baigiasi“.

Spalio 7 d. „Hamas“ smogikų surengta ataka prieš Izraelio bendruomenes ir muzikos festivalį pareikalavo maždaug 1 140 gyvybių, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai, kurie yra paremti oficialiais izraeliečių duomenimis.

Nuo tada Izraelis negailestingai bombarduoja Gazos Ruožą ir vykdo sausumos invaziją į šią teritoriją. Remiantis naujausiais Gazos Ruožo Sveikatos ministerijos duomenimis, per atsakomąjį Izraelio puolimą iki šiol žuvo mažiausiai 23 708 žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

prievarta sumarmaliuos ir tylu ramu ?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS