JAV praėjusią savaitę darbo vietas prarado dar 5,2 mln. žmonių | Diena.lt

JAV PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ DARBO VIETAS PRARADO DAR 5,2 MLN. ŽMONIŲ

Prastėjant ekonominiams koronaviruso pandemijos padariniams, praėjusią savaitę Jungtinėse Valstijose darbo vietas prarado dar 5,2 mln. žmonių ir kreipėsi dėl nedarbo išmokų, ketvirtadienį pranešė šalies vyriausybė.

Duomenys, surinkti iki balandžio 11 dienos, rodo, kad nuo kovo vidurio didžiausioje pasaulio ekonomikoje atsisakyta 22 mln. darbo vietų, kadangi viruso suvaldymo priemonės privertė bendroves, parduotuves ir restoranus užverti duris.

Nors praėjusią savaitę, lyginant su ankstesne savaite, atsisakyta 1,2 mln. mažiau darbo vietų, ketvirtadienio naujienos vis tiek yra prastos. Šalies užimtumo departamento ataskaitoje teigiama, kad tą pačią praėjusių metų savaitę prašymus nedarbo išmokoms gauti pateikė tik 203 tūkst. žmonių.

Dėl kylančio nedarbo lygio visose valstijose kaltinama COVID-19 pandemija. Daugiausiai darbo vietų atsisakyta viešbučiuose, maitinimo sektoriuje, mažmeninėje prekyboje, statybų ir kasybos sektoriuose.

Ekonomistai teigia, kad nedarbo lygio augimas jau yra pasiekęs piką ir pamažu lėtėja, tačiau balandį naujų bedarbių skaičius vis vien bus dviženklis.

„Po precedento neturinčio augimo, paraiškų nedarbo išmokoms gauti kreivė, regis, plokštėja“, – sakė „Oxford Economics“ analitikas Gregory‘is Daco.

Tačiau jis teigė, kad „ateinančiomis savaitėmis skaičiai išliks neįprastai aukšti, kadangi ekonomika grimzta į recesiją“, o darbo rinka žengia į „traumuojantį laikotarpį“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Modestus Kaunensis

Taigi krizė prasidės liepos mėnesį, apie tai rašiau dar prieš naujus metus, tada visi žvengė ir vadino bepročiu, dabar dar nėra krizės-krizę pajusite liepos mėnesį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS