JAV vyriausybė teigia nežinojusi apie „Hamas“ planus užpulti Izraelį | Diena.lt

JAV VYRIAUSYBĖ TEIGIA NEŽINOJUSI APIE „HAMAS“ PLANUS UŽPULTI IZRAELĮ

JAV vyriausybė nebuvo informuota apie „Hamas“ planus spalio 7 d. užpulti Izraelį, sekmadienį pareiškė Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is.

„Mūsų žvalgybos bendruomenė sakė tai įvertinusi – šiuo metu ji nemato ženklų, kad ji buvo iš anksto perspėta apie šį dokumentą ar apie jį žinojo“, – televizijos kanalui NBC teigė J. Kirby‘is.

Jis šias pastabas išsakė po to, kai pasirodė „The New York Times“ publikacija, kurioje atskleidžiama, kad likus daugiau nei metams iki spalio 7-osios išpuolių Izraelis esą gavo informacijos apie potencialią tokio masto ataką. Pasak „The New York Times“, Izraelio institucijos intensyviai diskutavo apie 40 puslapių ilgio dokumentą kodiniu pavadinimu „Jericho siena“, kuriame išdėstyti „Hamas“ kovos planai. Pateiktos detalės tariamai atitinka įvykių eigą per šių metų spalio 7-osios išpuolius.

Tačiau ekspertai galiausiai atmetė šiuos planus kaip pernelyg ambicingus ir sudėtingus, kad „Hamas“ galėtų juos įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Leninas

Amerika bloga, Vakarai blogi - tai Putino naratyvas!

NEJUOKINKITE PASAULĮ...

JAV "nežinojo"...Kodėl, prieš jau daug metų, kai virš Ukrainos buvo numuštas Malaizijos lėktuvas iš už Atlanto atskriejo žinia, kad tai rusų darbas ir Europa PRIVALO Rusijai skirti daug sankcijų...Nei tyrimų, nei faktų nereikėjo. Taip pasakė teroristai iš už Atlanto...tie, kurie patys ir paruošė tokį scenarijų Ukrainai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS