D. Trumpas atvyko į teismą Vašingtone, kur bus svarstomas jo imunitetas | Diena.lt

D. TRUMPAS ATVYKO Į TEISMĄ VAŠINGTONE, KUR BUS SVARSTOMAS JO IMUNITETAS

  • 2

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį atvyko į Vašingtono teismą įrodinėti, kad jam, kaip buvusiam JAV prezidentui, turėtų būti taikomas imunitetas nuo baudžiamojo persekiojimo dėl kaltinimų sąmokslu siekiant sužlugdyti 2020 metų rinkimų rezultatus.

77 metų D. Trumpas atvyko į apeliacinio teismo posėdį federaliniame teisme, esančiame vos už kelių kvartalų nuo JAV Kapitolijaus, kurį 2021 metų sausio 6 dieną šturmavo jo šalininkai, bandydami sutrikdyti taikų valdžios perdavimą tuometinių rinkimų nugalėtojui Joe Bidenui (Džo Baidenui).

Kovo 4 dieną Vašingtone įvyks D. Trumpo, respublikonų pagrindinio kandidato 2024-ųjų prezidento rinkimuose, teismas teismas už sąmokslą siekiant panaikinti ankstesnių rinkimų rezultatus.

D. Trumpo teisininkų komanda siekia panaikinti kaltinimus dėl kišimosi į rinkimus remdamiesi nauju argumentu, kad buvęs prezidentas turi absoliučią neliečiamybę ir negali būti persekiojamas už veiksmus, kurių ėmėsi būdamas Baltuosiuose rūmuose.

JAV apygardos teisėja Tanya Chutkan (Tania Čutkan), kuri vadovaus istoriniam teismo procesui, praėjusį mėnesį atmetė prašymą dėl imuniteto, sakydama, kad buvęs prezidentas neturi „laisvo ištrūkimo iš kalėjimo kortelės“ visam gyvenimui.

D. Trumpas apskundė šį sprendimą, o antradienį trijų teisėjų kolegija apeliaciniame teisme nagrinėjo žodinius argumentus šioje byloje. Du iš teisėjų paskyrė J. Bidenas, o trečiąjį – buvęs prezidentas respublikonas George'as H. W. Bushas (Džordžas H. V. Bušas).

D. Trumpo, kuris neprivalėjo atvykti į posėdį, dalyvavimas – likus kelioms dienoms iki pirminių respublikonų rinkimų Ajovoje – pabrėžė jo siekį kovą prieš baudžiamąjį persekiojimą paversti savo politinės kampanijos dalimi.

Prieš antradienio posėdį savo socialinėje platformoje „Truth Social“ paskelbtame pranešime jis įspėjo, kad atmetus jo gynybą dėl neliečiamybės gali būti pateikti kaltinimai J. Bidenui, jei D. Trumpas grįš į valdžią.

„Mažiausiai, į ką turiu teisę, yra Prezidento Imunitetas dėl Suklastotų Bideno Kaltinimų! – rašė eksprezidentas. – Jei aš negausiu Neliečiamybės, tai ir sukčius Joe Bidenas negaus Neliečiamybės.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Xxx

Kam jam reikia tos politikos,džiaugtųsi gyvenimu nes daug jau nugyventa,nekažinkas liko.

ir vel nusirase i pievas

alio idiotai imunitetas turi buti svarstomas pas gydytojus o ne teisme

SUSIJUSIOS NAUJIENOS