D. Trumpas atvyko į JAV teismo posėdį byloje dėl įslaptintų dokumentų | Diena.lt

D. TRUMPAS ATVYKO Į JAV TEISMO POSĖDĮ BYLOJE DĖL ĮSLAPTINTŲ DOKUMENTŲ

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį atvyko į federalinį teismą Floridoje, kad dalyvautų uždarame jam iškeltos bylos dėl įslaptintų dokumentų teismo posėdyje, teisininkams mėginant išsiaiškinti, kam gali būti leidžiama susipažinti su slaptais įrodymais.

77-erių D. Trumpas birželį pareiškė esąs nekaltas dėl jam pareikštų kaltinimų neteisėtai pasilikus nacionalinės gynybos informaciją, sudarius suokalbį kliudyti teisingumui bei melavus.

Šioje byloje pirmininkaujanti teisėja Aileen Cannon į pirmadienio posėdį atvykti pakvietė abejų šalių advokatus.

Buvęs prezidentas su palyda į teismo rūmus Fort Pirse už maždaug 200 km nuo Majamio atvyko maždaug 9.00 val. (14.00 val. Grinvičo laiku). Prie teismo jį pasitiko grupelė transparantais mojuojančių rėmėjų.

D. Trumpo advokatai nori susipažinti su įslaptintais įrodymais, kuriuos šiuo metu turi prokurorai, tačiau valstybės prokuratūra tam prieštarauja, argumentuodama tuo, kad informacija yra pernelyg slapta.

Teismo pranešime apie posėdį A. Cannon rašė, kad D. Trumpo advokatai turėtų būti pasirengę „nuodugniai aptarti savo gynybą šioje byloje ir ar bet kokia įslaptinta informacija galėtų būti aktuali ar naudinga gynybos tikslais“.

Ji planavo pirma išklausyti atsakovo advokatų, o po to – federalinių prokurorų argumentus.

D. Trumpo bylos nagrinėjimas turėtų prasidėti gegužės 20 d. Kaltinimai yra pareikšti ir dviem jo darbuotojams, nekilnojamojo turto valdytojui Carlosui de Oliveirai bei asmeniniam D. Trumpo asistentui Waltine Nautai.

Pastarosiomis savaitėmis D. Trumpas dalyvavo keliuose jam iškeltų bylų teismo posėdžiuose.

Buvęs JAV vadovas savo teisiniais vargais naudojasi savo tikslams pasiekti ir neatrodo, kad jo bėdos teisme būtų pakenkusios nuo respublikonų partijos kandidatuojant 2024 m. prezidentiniuose rinkimuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaip jums patinka

ta riaugėjinti subinė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS