Kitą savaitę J. Bidenas su žmona lankysis nuo gaisrų nukentėjusiuose Havajuose | Diena.lt

KITĄ SAVAITĘ J. BIDENAS SU ŽMONA LANKYSIS NUO GAISRŲ NUKENTĖJUSIUOSE HAVAJUOSE

  • 3

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir ir jo žmona Jill (Džil) kitą savaitę lankysis Havajuose po to, kai kilęs gamtinis gaisras nusinešė daugiau kaip 100 asmenų gyvybes, trečiadienį pranešė Baltieji rūmai.

Baltųjų rūmų išplatintame pranešime teigiama, kad J. Bidenas ir jo žmona pirmadienį Maujo saloje susitiks su gelbėtojais, nukentėjusiais asmenimis, taip pat federaliniais, valstijos ir vietos pareigūnais.

„Prezidentas ir toliau organizuoja visos vyriausybės atsaką į pražūtingus Maujo gaisrus ir įsipareigojo suteikti viską, ko Havajų gyventojams reikia iš federalinės vyriausybės, jiems atsigaunant po šios nelaimės“, – sakoma pareiškime.

Havajų gubernatorius Joshas Greenas (Džošas Grinas) ne kartą perspėjo, kad praėjusią savaitę Lahainą nusiaubusio gaisro aukų skaičius dar gali išaugti, ir paragino vietos gyventojus ruoštis tam, kad žuvusiųjų skaičius gali padvigubėti arba patrigubėti.

J. Bidenas greitai paskelbė, kad Havajuose įvyko stichinė nelaimė, ir leido federalinei vyriausybei suteikti skubią pagalbą, taip pat kelis kartus kalbėjosi su J. Greenu.

Tačiau respublikonai kritikavo J. Bideną dėl vangios reakcijos į gaisrus.

Praėjusią savaitę sakydamas kalbą Solt Leik Sityje, Jutos valstijoje, J. Bidenas užsiminė apie nelaimę, bet po to, kai savaitgalį žuvusiųjų skaičius smarkiai išaugo, viešai apie tai nieko nekalbėjo.

Antradienį savo kalbą Viskonsino gamykloje J. Bidenas pradėjo nuo padėties Havajuose ir patikino salų gyventojus, kad jiems bus suteikta pagalba.

Anot Baltųjų rūmų, J. Bidenas palaiko glaudžius ryšius su Havajų regiono vadovais ir federaliniais nepaprastųjų situacijų pareigūnais, kurie tikisi, kad kitą savaitę paieškos ir gelbėjimo darbai pasieks kitą etapą, ir prezidentas galės surengti vizitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Y

Lietuvis tiesa parase kazka panasaus buciau parases deja lietuvis saunuolis

Lietuvis

Kad tik nenugriutu tas pampersinis jankiu bidonas lipdamas iš lėktuvo ,o tai primyžti pampersai iškris, turės susirankioti

turėtų mūsiškis vesti už parankės

o jis žino, kur tie Havajai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS